“Άσπρη Λίμνη”: Ένας κρυμμένος παράδεισος, η δυτικότερη αποικία του «Φοίνικα του Θεόφραστου», στη Χρυσοσκαλίτισσα | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Μια απίστευτη ομορφιά «μια γαλάζια λίμνη», μόνο που στην περίπτωσή μας είναι «άσπρη λίμνη», βρίσκεται λίγο έξω από την Χρυσοσκαλίτισσα στην όμορφη επαρχία Κισάμου Χανίων.

Η περιοχή είναι αργιλώδης, εξ ου και το χρώμα της λιμνοθάλασσας λευκό.

Απάνεμη, πάντα, αφού περικλείεται από βράχια. Περιβαλλόμενη από προστατευόμενο σπάνιου είδους φοίνικα.

"Sponsored links"

Μια περιοχή που μόνο στα όνειρά μας μπορούμε να συναντήσουμε στα όρια της φαντασίας μας. Και εδώ η φαντασία προσγειώνεται, η πραγματική ομορφιά υλοποιείται, προς τέρψη της ψυχής και των οφθαλμών, του είναι μας που σμίγει με το θείο, μέσω του ιδιαίτερου φυσικού κάλους της περιοχής.

Το άσχημο είναι ότι από ότι διαπίστωσα πολλοί ξένοι, σε αντίθεση με ορισμένους δικούς μας, επισκέπτονται, φωτογραφίζουν και ερωτεύονται την περιοχή. Αυτοί ξέρουν να εκτιμούν τους θησαυρούς μας. Εμείς;

Αμφιβάλλω, αν δείτε τα απομεινάρια κτηνωδίας που αποθανάτισε ο φακός του Αγώνα της Κρήτης.

Όσο μάθομε να εκτιμούμε και να αγαπούμε όπως πρέπει (προσέχοντας τον) τον πανέμορφο τόπο μας, τόσο υπάρχει η ελπίδα να τον υπερασπιστούμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά σε κάθε περίπτωση και αν χρειαστεί.

Οι ομορφιές του Θεού είναι εδώ, ας τις περιφρουρήσουμε. NATURA, ξε NATURA η ευαισθησία είναι ανθρωπιά και ο τόπος αυτός, την δίδαξε.

Έχει ενδιαφέρον πάντως να διαβάσομε και την ενημερωτική σχετική πινακίδα που υπάρχει στην περιοχή για τον οικότοπο προτεραιότητας.

Η περιβαλλοντολογική σημασία της περιοχής είναι μεγάλη, καθώς αποτελεί τη δυτικότερη αποικία του «Φοίνικα του Θεόφραστου» Phoenix Theophrastii, του προστατευόμενου κρητικού φοινικόδεντρου. Αποικίες του είδους υπάρχουν επίσης στο Βάι, στη Λίμνη του Πρέβελη, στον Άγιο Νικήτα, στη Σούδα Πλακιά, σε άλλα σημεία της Κρήτης αλλά και στη Νότια Τουρκία.

Άλλα λόγια νομίζω ότι είναι… περιττά.

Δείτε φωτογραφίες:

"Sponsored links"

Ν.Α.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις