16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Λιανεμπόριο: Μείωση του τζίρου, παρά τις γιορτές

Ημερομηνία:

Επιβεβαιώνονται σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη οι προβλέψεις για συρρίκνωση του κύκλου εργασιών των εμπορικών καταστημάτων κατά 2-2,5% τον Δεκέμβριο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι βάσει των υπολογισμών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ο εορταστικός τζίρος των εμπορικών καταστημάτων φέτος θα διαμορφωθεί περίπου στα 4 δισ. ευρώ έναντι 4,095 εκατ. ευρώ το 2015.

Σε επίπεδο εξαετίας, δε, οι απώλειες είναι της τάξης των 2,43 δισ. ευρώ καθώς το 2009 ο εορταστικός τζίρος ήταν ύψους 6,43 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνει ο κ. Κορκίδης μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο η νέα μείωση στον τζίρο είναι αποτέλεσμα εν πολλοίς της πληθώρας των φορολογικών υποχρεώσεων που πρέπει να διευθετήσουν εκατομμύρια φορολογούμενο έως το τέλος του έτους.

Χαρακτηριστική η εικόνα στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Κοσμά Καλογιάννη, να εκτιμά την πτώση στον τζίρο στο 20% σε σχέση με πέρυσι.

«Όταν γνωρίζουμε ότι έρχεται ο ΕΝΦΙΑ, ότι έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας και άλλες φορολογικές καταιγίδες, ο κόσμος και λεφτά να έχει στην τσέπη του δύσκολα τα ρίχνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Κέρδος online

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

34o Grand Prix Μάχης της Κρήτης – Στέλιος Καραμπινάκης 2024

Ο Σκοπευτικός Σύλλογός “O Βάρδας” διοργανώνει στο Εθνικό Σκοπευτήριο...

Σπιτικές προτάσεις: Τσουρέκια

Τέσσερα κιλά αλεύρι, δέκα αβγά (τα δύο απ’ αυτά...

Μουσική παράσταση με αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία στην αυλή της Κατάληψης Rosa Nera

Σε μια μουσική παράσταση με της συλλογικότητας, αύριο Σάββατο...