15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Λιποθυμίες φαντάρων σε στρατόπεδα της Σάμου

Ημερομηνία:

Καταγγελίες για λιποθυμίες φαντάρων, στα στρατόπεδα 79 ΕΑΡΜΕΘ και 79 ΤΕ Σάμου, φτάνουν συνεχώς στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
«Μέχρι πριν λίγο καιρό ήμασταν λιγότερα άτομα στη δύναμη του στρατοπέδου από ότι οι υπηρεσίες, πράγμα που σήμαινε ότι λέξεις όπως εξοδούχος, ξεκούραση, ελεύθερος χρόνος ήταν άγνωστες για μας. Και τι να σου κάνει ένα υπηρεσιακό ανά 3 μέρες όταν δεν μπορείς ούτε καν να κοιμηθείς από την ένταση αμέτρητων υπηρεσιών και ασκήσεων;» καταγγέλλουν οι φαντάροι των στρατοπέδων σύμφωνα με το Δίκτυο Σπάρτακος.

Όπως αναφέρεται καταγγελίες για λιποθυμίες φαντάρων υπήρξαν στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου ενώ αντίστοιχο περιστατικό έλαβε χώρα κατά νυχτερινή άσκηση στο στρατόπεδο της Σάμου, «όταν φαντάρος λιποθύμησε από την εξάντληση και μάλιστα παρουσία του διοικητή Ταξίαρχου Παπαθανασίου». Καταγγέλλοντες φαντάροι κάνουν λόγο για τουλάχιστον 30 μέρες χωρίς έξοδο που για κάποιους έφτασε και τις 50.

«Πιστεύαμε όμως ότι αυτό θα άλλαζε με την νέα σειρά που θα έφτανε. Η νέα σειρά ήρθε, τελείωσαν τα ΣΠΕΝ, επέστρεψε ο κόσμος στο στρατόπεδο και αντί να σταματήσει η εμπλοκή, η δραματική αυτή κατάσταση για εμάς ενισχύθηκε, αφού με εντολή ταξιάρχου οι υπηρεσίες διπλασιάστηκαν και πάλι ξεπέρασαν τον αριθμό των φαντάρων» τονίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι τουλάχιστον τρία άτομα επισκέφτηκαν τον ψυχολόγο της μονάδας.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Σπάρτακος ανάλογες καταγγελίες έγιναν από στρατόπεδα της Λέσβου και της Λήμνου.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...