Λογιάδης: Χωρίς αγροτικά προϊόντα κινδυνεύει να μείνει η Κρήτη

Κανένα σχόλιο

«Χωρίς αγροτικά προϊόντα κινδυνεύει να μείνει η Κρήτη» επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γεώργιος Λογιάδης, ζητώντας οικονομική ενίσχυση για να ξεκινήσουν τη θερμοκηπιακή καλλιέργεια ζητούν οι παραγωγοί.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Λογιάδης:

Σε κοινή επιστολή που μας απέστειλαν ο Αγροτικός Σύλλογος Σελίνου Χανίων, ο Αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου Ηρακλείου, ο Αγροτικός Σύλλογος Σητείας και ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, εκπρόσωποι όλων των νόμιμων Αγροτικών Συλλόγων Φυτικής Παράγωγης στην Περιφέρεια Κρήτης, αναδεικνύουν το αίτημα προς το ΥΠΑΑΤ, για οικονομική ενίσχυση σε όλες τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Κρήτης, λόγω covid-19, ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί έντονα αυτή την περίοδο τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης.

"Sponsored links"

Η χρονική περίοδος που ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, συνέπεσε με την περίοδο συγκομιδής του μεγαλύτερου (σε ποσοστό) όγκου της ετησίας παραγωγής, σε όλες τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή στην Κρήτη είναι σχεδιασμένη τεχνικά να εκμεταλλεύεται τις κλιματολογικές συνθήκες κατά τους μήνες Μάρτιο έως Μάιο, ώστε να προμηθεύει σχεδόν αποκλειστικά την ελληνική αγορά το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Στο το αίτημά τους ξεκαθαρίζουν ότι δεν αναφέρονται στην οικονομική αποζημίωση της παράγωγης που πετάχτηκε (αφού δεν μπορεί να προσδιοριστεί το ακριβές μέγεθος) αλλά στην οικονομική ενίσχυση, ώστε να μπορέσουν οι παράγωγοι να ξεκινήσουν την καλλιέργεια κηπευτικών ξανά, αποφεύγοντας έτσι την δημιουργία συνθηκών επισιτιστικής κρίσης, μέσα στους επόμενους μήνες

Να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου όπως αναφέρουν τους τελευταίους πέντε μήνες με το Υπουργείο σας, δεν μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα υπάρχει επάρκεια αγροτικών προϊόντων θερμοκηπίου (ποιοτικά και ποσοτικά) αν δεν δοθεί ΑΜΕΣΑ οικονομική ενίσχυση για το ξεκίνημα της καλλιεργητικής περιόδου.

Επειδή το θέμα που τίθεται είναι πολύ σοβαρό καθώς γίνεται αναφορά στο ενδεχόμενο επισιτιστικής κρίσης

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

-Προτίθεται η κυβέρνηση να ενισχύσει οικονομικά τους αγρότες του νησιού για να ξεκινήσει η καλλιέργεια των κηπευτικών; »

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις