Λοιμωξιολόγος: Να μπει οριστικό λουκέτο στα κλαμπ

Κανένα σχόλιο

Ακραίες λύσεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στον πληθυσμό φαίνεται ότι εισηγείται ειδικός επιστήμονας.

Η Δανία δεν πρέπει να επιτρέψει να ξανανοίξουν τα νυκτερινά κέντρα και οι αίθουσες μουσικής δεδομένης μια πρόσφατης αύξησης των μολύνσεων από COVID-19 και θα πρέπει να σταματήσει μια σχεδιαζόμενη τέταρτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε σήμερα ο Κάρε Μόλμπακ, ο επιδημιολόγος που συμβουλεύει την κυβέρνηση

«Δεν είναι κάτι που μπορώ να συστήσω από υγειονομικής πλευράς, να πω προχωρήστε», είπε ο Κάρε Μόλμπακ, διευθυντής του State Institute Serum, στην τεχνολογική εφημερίδα Ingenioeren της Δανίας.

"Sponsored links"

Η Δανία, που έχει καταγράψει 616 θανάτους που συνδέονται με τον κορονοϊό, ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που χαλάρωσε τον Απρίλιο τα μέτρα περιορισμού αφού είδε τα ποσοστά μόλυνσης να μειώνονται σταθερά, όμως ο αριθμός των μολύνσεων έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters, ο Μόλμπακ, που δήλωσε τον Μάιο ότι ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού είναι «πολύ απίθανο», επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Ingenioeren και είπε ότι αυτό συμβαίνει «επειδή η πίεση της μόλυνσης είναι όπως είναι τώρα».

Την περασμένη εβδομάδα 494 Δανοί βρέθηκαν θετικοί, έναντι 246 μία εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου. «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος που συνδέεται με αυτό, και αν θέλουμε να διατρέξουμε αυτό τον κίνδυνο από πολιτικής πλευράς, αυτή είναι μια πολιτική απόφαση», είπε στην Ingenioeren.

Η κυβέρνηση και η Βουλή αναμένεται να ξεκινήσουν τη συζήτηση της τέταρτης φάσης του ανοίγματος, που περιλαμβάνει αίθουσες μουσικής και νυκτερινά κέντρα, στις 12 Αυγούστου.

Το άνοιγμα των γυμναστηρίων και των δημόσιων πισινών ήταν αρχικά μέρος της τέταρτης φάσης, αλλά επιτράπηκε να ξανανοίξουν τον Ιούνιο.

Ο υπουργός Υγείας της Δανίας Μάγκνους Χένικε δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχολιασμό.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις