“Λουκέτο” λόγω χρεών στην ΠΑΣΕΓΕΣ μετά από 81 χρόνια!

Κανένα σχόλιο

Κωστής Χριστοδούλου

Τέλος εποχής για την ιστορική συνομοσπονδία αγροτών που λόγω χρεών φέρεται να επιλέγει τον δρόμο της εκκαθάρισης. Ποια είναι η επόμενη ημέρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην άλλοτε κραταιά συνομοσπονδία αγροτών. Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το βράδυ της Τρίτης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, κάτω από την πίεση των συσσωρευμένων χρεών και της απουσίας νέων πόρων, αποφάσισε να προτείνει στην σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση την υποβολή αίτησης εκκαθάρισης της.

"Sponsored links"

Η υπερψήφιση της πρότασης θεωρείται τυπική καθώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Η κορυφαία συνομοσπονδία των γεωργικών συνεταιρισμών της χώρας επηρεάστηκε από την εφαρμογή του νόμου 4015/2011 περί συνεταιρισμών αλλά κυρίως από την κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους από τον ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agronews.gr στην θέση της ΠΑΣΕΓΕΣ προτείνεται η δημιουργία ενός Συνδέσμου Αγροτών στα πρότυπα του ΣΕΒ.

Η ιστορία της ΠΑΣΕΓΕΣ ξεκινάει πριν από 81 χρόνια με πρώτο πρόεδρο τον οραματιστή Αλέξανδρο Μπαλτατζή. Με πρωτοβουλίες της ιδρύθηκαν Κεντρικές Ενώσεις, Κοινοπραξίες ή Συνεταιριστικές εταιρείες για τον καπνό, για το ελαιόλαδο και τις ελιές, για τις σταφίδες, για το κρασί, για τα σύκα, για την κτηνοτροφία, για τα οπωροκηπευτικά, για τις ζωοτροφές, για τις συνεταιριστικές εκδόσεις, για τα γεωργικά εφόδια, κλπ.

Στη δεκαετία του 1980 το ενδιαφέρον της ΠΑΣΕΓΕΣ στράφηκε στην εκπροσώπηση σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο και στην ομαλή μετάβαση από την εθνική στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. Τα τελευταία χρόνια η ΠΑΣΕΓΕΣ βρέθηκε πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα σε υποθέσεις σκανδάλων, αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης.

news247.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις