Λόγω κορωνοϊού, σειρά πολιτικών και πολιτιστικών δράσεων και όχι κεντρική εκδήλωση στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, για το φετινό φεστιβάλ των Αναιρέσεων

Κανένα σχόλιο

Αλλαγές και στο καθιερωμένο φεστιβάλ των «Αναιρέσεων» φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού.

Φέτος το φεστιβάλ δε θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας αλλά στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς με σειρά εκδηλώσεων.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

"Sponsored links"

Η εμφάνιση της πανδημίας επαναπροσδιόρισε απότομα όλα μας τα σχέδια για το φετινό Φεστιβαλικό ραντεβού των Αναιρέσεων και μας ανάγκασε να στραφούμε -επιστημονικά, πολιτικά, κοινωνικά- στην κατανόηση αυτής της πρωτόγνωρης, για τη δική μας μικροϊστορία, συνθήκης. Να βρεθούμε δίπλα στους μαχόμενους υγειονομικούς του ΕΣΥ, τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους/ες στον Πολιτισμό και κάθε κλάδο που με νέους τρόπους συγκρούστηκαν με την αχαλίνωτη εργοδοτική αυθαιρεσία, με το σύνολο του κόσμου που έκανε την “ατομική ευθύνη” συλλογική αλληλεγγύη και στήριξη κάθε αδύναμου.

Οι πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας παγκόσμια εξέθεσαν όσο ποτέ άλλοτε, στην πρόσφατη ιστορία, ότι ζούμε σε ένα σύστημα που έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την κερδοφορία με κάθε κόστος. Τι μάθαμε από την πανδημία; Σίγουρα πως την ώρα που επαναλάμβανε η Κυβέρνηση πως είμαστε ίσοι απέναντι στην πανδημία, επιτάχυνε την επίθεση σε κάθε δημόσιο αγαθό, σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Το περιβάλλον, τις θάλασσες, τους ελεύθερους χώρους, την υγεία, την παιδεία, τη στέγη ντόπιων και μεταναστών, τα δικαιώματα μας. Όσο τα εκατομμύρια έρεαν άφθονα για επιχειρηματίες, ελεγχόμενα ΜΜΕ, εξοπλισμό για στρατό και αστυνομία, η ανεργία, οι απολύσεις, η καταστολή εκτοξευόταν!

Μάθαμε ότι το «παραπροϊόν» της πάση θυσίας ανάπτυξης του καπιταλισμού, της προσέλκυσης επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας είναι η ισοπέδωση του πλανήτη και των ανθρώπων. Όχι μόνο εμείς αλλά όλοι οι “απόκληροι” του πλανήτη από την Αθήνα ως τη Μινεάπολη, το Σαντιάγο, τη Γουαδαλαχάρα, που γεμίζουν τους δρόμους βεβηλώνοντας τα σύμβολα της αιώνιας καταπίεσης. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να αναζητούμε τη σύγκρουση, την αντεπίθεση και την ανατροπή.

Αν και γνωρίζουμε πως οι συνθήκες επιτάσσουν αναπροσαρμογές, δεν σκοπεύουμε να αναστείλουμε τη δράση μας. Δεν μπορούμε να μεταθέσουμε τη συζήτηση για τους δρόμους και τα μέσα που θα πραγματοποιήσουμε την ανάγκη και τον πόθο μας για μια ολότελα νέα ζωή. Δεν συμβιβαζόμαστε στην ιδέα ενός καλοκαιριού που θα μονοπωλείται από τον πολιτισμό των κοινωφελών ιδρυμάτων και των ημετέρων του ΥΠΠΟΑ.

Παρότι λοιπόν δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το Φεστιβάλ μας με τον καθιερωμένο τρόπο, αναζητούμε δρόμους ανατρεπτικής πολιτιστικής και πολιτικής έκφρασης.

Με κεντρικό σύνθημα «Οι ζωές μας είναι απαραίτητες, ο καπιταλισμός όχι!». Οι Αναιρέσεις κατεβαίνουν στις γειτονιές σχεδιάζοντας μια σειρά πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στα Χανιά δίνουμε ραντεβού την Παρασκευή 10 Ιούλη στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Παρασκευή 10 Ιούλη:

"Sponsored links"

Πολιτικό πρόγραμμα:

18:30 Εκδήλωση με θέμα:

«Ήρθε η ώρα να ανασάνουμε: Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους»

Ομιλητές: Νίκος Σακαλής /μέλος του κσ της νΚΑ

                  Θωμάς Σαμούτης/ μέλος της νΚΑ

Πολιτιστικό Πρόγραμμα:

21:30 Προβολήταινιώνμικρούμήκους

                             A Spectre is Haunting

                             Facing the irrational  / ΑντικρίζονταςτοΆρρητο

                             As you sleep the world empties

                             Χειμερία Νάρκη/Hibernation

                             “15” –  Αντιφασισμός Καταστολή Βασανιστήρια

22:30 Dj Set (*στα σκαλάκια πίσω από την αγορά) με τους:

              _mMouss

              Τσαρούχι Soundsytem

Στο χώρο θα υπάρχουν επίσης: Θεματικά Περίπτερα | Βιβλιοπωλείο | Μπαρ

Είσοδος Ελεύθερη – Διατίθενται κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης

Συνιστούμε την τήρηση των μέτρων προστασίας

Τις εκδηλώσεις οργανώνει το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

#oiAnaireseisPanePlateia

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις