20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Λ. Αυγενάκης: «Ο αγώνας για το αυτονόητο ξεκινά από την Κρήτη, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Ημερομηνία:

«Όση πίεση και να ασκούσε η κα Μέρκελ στον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα άλλαζε την άποψή του για την Συμφωνία των Πρεσπών, έχω ξεκαθαρίσει πολύ έγκαιρα  τη θέση μας», δήλωσε, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101.5» του Ηρακλείου και τον δημοσιογράφο, Μανώλη Αργυράκη.

Aναφορικά με τις δηλώσεις Μέρκελ πως δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη, ο Γραμματέας του Κόμματος σημείωσε ότι: «Αποδεικνύεται περίτρανα πως ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα τόσο στο εσωτερικό και το εξωτερικό».

Και προσέθεσε: «Ο κ. Τσίπρας παραχώρησε στους Σκοπιανούς τη δήθεν «μακεδονική εθνότητα» και τη δήθεν «μακεδονική γλώσσα». Η δική μας θέση είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι επωφελής για το εθνικό συμφέρον. Και γι’ αυτό δεν θα την κυρώσουμε».

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Γραμματέας της ΝΔ σχολίασε πως: «Για εμάς προτεραιότητα αποτελεί η μητέρα των μαχών, οι εθνικές εκλογές. Για το λόγο αυτό κινούμαστε με πολλή προσοχή τόσο για τις ευρωεκλογές, όσο και για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού».

«Η Κρήτη βρίσκεται ψηλά στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Θέματα υποδομών, θέματα ανάπτυξης που χρονίζουν για πολλές δεκαετίας για τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας, τον Κ. Μητσοτάκη, αποτελούν προτεραιότητα! Και αυτό αποτελεί και προσωπική μου δέσμευση ως στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Σχετικά με τα χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές επεσήμανε: «Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή και το τονίζω για μια ακόμα φορά πως δεν μοιράζουμε χρίσματα σε κανένα. Είμαστε όμως, υπέρ επιλογών που γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια. Κινούμαστε βάσει του αισθήματος ευθύνης που έχουμε απέναντι στους πολίτες και πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου και το συμφέρον των πολλών».

Κληθείς να σχολιάσει την επιλογή Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, ο Γραμματέας της ΝΔ, δήλωσε: «Ο Κ. Μητσοτάκης επιλέγοντας τον Αλ. Μαρκογιαννάκη ως επικεφαλής συνδυασμού για την περιφέρεια Κρήτης έκανε πράξη την προσπάθεια διεύρυνσης και ανανέωσης που συντελείται στην Παράταξή μας. Επέλεξε ένα νέο, ικανό και δημιουργικό άνθρωπο ο οποίος θα παλέψει με πάθος για το καλό του τόπου» και συμπλήρωσε «Είμαι βέβαιος πως Αλ. Μαρκογιαννάκης θα παράξει ουσιαστικό έργο για την Κρήτη και θ’ αναδειχθεί σε ένα καλό περιφερειάρχη».

Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης μιλώντας για την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Ηράκλειο το επόμενο Σαββατοκύριακο, είπε: «Ο Πρόεδρός μας θα βρεθεί στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, στο κέντρο «Αναδρομές» στις 6.00μ.μ.. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παραβρεθούν στην μεγάλη αυτή εκδήλωση».

Ενώ, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. μαζί με τον Γραμματέα του Κόμματος θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα νότια του νομού και την ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Αυγενάκη, τη Μεσαρά.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε πως: «Είμαστε βέβαιοι ότι και στην Κρήτη θα κυριαρχήσουμε εκλογικά. Ωστόσο, βασικός μας στόχος είναι μέσα από τη δουλειά που γίνεται και θα γίνει στο μέλλον, να καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε και ιδεολογικά ενισχύοντας το μέτωπο της λογικής, της αξιοκρατίας και του ρεαλισμού που έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται και στην Κρήτη. Ο αγώνας για το αυτονόητο ξεκινά από την Κρήτη, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη!».

Η συνέντευξη έκλεισε με ένα προσωπικό μήνυμα του κ. Αυγενάκη προς τους πολίτες του Ηρακλείου στο οποίο χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ευχαριστώ από καρδιάς τις Ηρακλειώτισσες και τους Ηρακλειώτες που εδώ και τόσα χρόνια μ’ εμπιστεύτηκαν και συνεχίζουν να με εμπιστεύονται σε αυτή την αξιοσημείωτη και δημιουργική πολιτική διαδρομή».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...