Μάθαμε…

Κανένα σχόλιο

Γράφει:  Βαγγέλης Πάλλας Δημοσιογράφος – Ερευνητής – Αναλυτής AEJ/IFJ

Προκλητικά τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης μήνες τώρα, μας αποκρύπτουν γεγονότα, καταστάσεις, αποφάσεις, που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καθημερινότητα των πολιτών. Προσπαθούν να παγιώσουν μια  νοοτροπία που θεωρεί λαϊκισμό κάθε κριτική και αντίθετη γνώμη. Έτσι  είναι τα πράγματα όχι μόνο στη δημοσιογραφία, αλλά και στην κοινωνία.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, όταν κάποια γεγονότα συμφέρουν  την εξουσία, αναδεικνύονται από όλα τα συστημικά ΜΜΕ, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όταν κάποιες  αλήθειες, γεγονότα και παραβατικές πράξεις πραγματοποιούνται από παράγοντες της εξουσίας, αποκρύβονται, παραποιούνται ή διαψεύδονται.

"Sponsored links"

Έτσι μάθαμε. Να μας ενημερώνουν τα ΜΜΕ με κατασκευασμένες  πληροφορίες, ειδήσεις εξελίξεις εξ αποστάσεως, χωρίς τη δική μας  συμμετοχή, χωρίς την κριτική.

Ο βομβαρδισμός μας με εικόνες, μηνύματα, ελέγχους, θανάτους, ΜΕΘ και εμβόλια έρχονται στις τηλεοράσεις μας ως πρωτοχρονιάτικα δώρα.

Έτσι  μάθαμε ότι σε εποχή πανδημίας, κρίσης, φτώχειας, άγνοιας, φόβου και αναζήτησης ελπίδας, ο εγκλεισμός εντός άσπρων τοίχων, είναι η απαραίτητη ενέργεια των πολιτών. Απέναντι σε όποια κατασταλτικά μέτρα επιβάλει η εξουσία. Η ζωή μέσα σε σκοτάδια, δεν μπορεί να διαμορφώσει το DNA μας το πάθος για την ελευθερία και την υποτίμηση της νοημοσύνης…

Μάθαμε ότι το σύγχρονο  σχολείο είναι  μια σπασμένη φωνή, ένα εικονίδιο του καθηγητή και κάμερες σε όποιες περιοχές διαθέτουν  wifi.

Μάθαμε από life style εκπομπές πως θα περάσουμε τις ημέρες εγκλεισμού μας, μαζί με αμφιβόλου ποιότητας διασημότητες, καθηγητές ιατρικών σχολών  με ύφος γυμνασιάρχη της δεκαετίας του 1950 για το πόσο ανεύθυνοι και ανυπάκουοι.

Μάθαμε ότι υ υπερβολική αστυνόμευση, μπορεί να διαιωνίσει κύκλους βίας. Μάθαμε ότι η δημόσια υγεία, η παιδεία και ο πολιτισμός είναι στο στόχαστρο, από τα παραφουσκωμένα με κρατικό χρήμα ΜΜΕ.

Είναι η αστική εξουσία που είναι από κάθε άποψη με την έννοια αντιδημοκρατική « μεθόδευση». Έτσι  έχουμε την χρήση της πανδημίας, ως εργαλείο, για την αναδόμηση των πολιτικών σχέσεων.

Έτσι μάθαμε ότι οι σύγχρονες εξελίξεις πρέπει να μας προβληματίσουν, όλους και όλες. Η εξουσία εκμεταλλεύεται με ανήθικο τρόπο την  πανδημία για να εμπεδώσει βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές… Θα προσπαθήσει να θέσει πιο έντονα στο στόχαστρο και την ελευθερία διάδοσης των ιδεών.

Μάθαμε ότι ο ανταγωνισμός των πολυεθνικών του φαρμάκου για το  εμβόλιο κορυφώνεται και η υπερεθνική ελίτ ανακαλύπτει τη διαρκή εντεινόμενη ωμότητα και το στυγνό πραγματικό της πρόσωπο.

"Sponsored links"

Μάθαμε ότι οι ημέρες του 2008 ήταν και θα είναι του Αλέξη. Ο αστυνομικός δολοφόνος που στις 6 Δεκεμβρίου 2008 σκότωσε  τον Αλέξη, στόχευε σε βάρος μιας ολόκληρης γενιάς…

Έτσι, μέσα από τον εγκλεισμό μας μάθαμε ότι ο φίλος μας γάλλος πρόεδρος δημιούργησε ένα τέρας νομοσχέδιο, χρησιμοποιώντας  τα εργαλεία του Σαρκοζί για την καταστολή της κοινωνικής και πολιτικής  αμφισβήτησης, με αστυνομική βία και αυθαιρεσία…

Μάθαμε… τέλος να δεχόμαστε κάθε ενέργεια, κάθε παραπληροφόρηση, κάθε υποτίμηση της νοημοσύνης μας… καθισμένοι στον αναπαυτικό καναπέ μας … μας αξίζει;;;

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις