16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μάρδας στο ΣΚΑΪ: Ξεκινάει εκστρατεία προπαγάνδας κατά της δραχμής

Ημερομηνία:

Εκστρατεία «για τα όσα ακούγονται περί ευρώ ή δραχμής» αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, «υπάρχει σε εξέλιξη μια καμπάνια υπέρ της δραχμής με πολλές ανακρίβειες και λάθη».

Η καμπάνια επί της ουσίας θα επιχειρηματολογεί κατά της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, καθώς σύμφωνα με τον κ. Μάρδα, «την εικοσαετία 1980-2000 η δραχμή έχασε επτά φορές αξία της σε σχέση με το δολάριο και μετά βίας οι εξαγωγές διπλασιάστηκαν».

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο δραχμής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι «σε επίπεδο κυβερνητικής  πολιτικής τέτοιες συζητήσεις δεν έγιναν ποτέ» και πρόσθεσε: «Αν γίνονταν θα το μαθαίνατε». Ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Οποιαδήποτε τέτοια μεθόδευση θα με βρει αντίθετο. Όλη η προσπάθεια που κάνουμε είναι εντός ευρώ”.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα γράφονται στον Τύπο σχετικά με τον πρώην υπουργό Γ. Βαρουφάκη, για «plan B», «υποκλοπές ΑΦΜ» και «παράλληλο νόμισμα», απάντησε: «Δε μπορώ να το φανταστώ. Κάπου πρέπει να μαζευτούμε σε διάφορες δηλώσεις. Μπορεί ο καθένας με το επιτελείο του να ετοίμαζε ό,τι θέλει. Το τι ετοίμαζε όμως το επιτελείο ενός υπουργού δεν αποτελεί κυβερνητική πολιτική».

Παράλληλα ο Δ. Μάρδας εκτίμησε πως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν για τις επιχειρήσεις από τα capital controls θα αντιμετωπισθούν μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, και συγκεκριμένα τη μεταβίβαση στις τράπεζες της αρμοδιότητας για την έγκριση συναλλαγών έως το ποσό των 100.000 ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν και ζήτησε συγγνώμη από τους συνταξιούχους και τους επιχειρηματίες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν τις προηγούμενες εβδομάδες.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...