21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Μάσιμο Ντ’ Αλέμα: «Άτοπη η παρέμβαση Μέρκελ – Κίνδυνος για δραματική πολιτική ήττα της Ευρώπης»

Ημερομηνία:

«Η παρέμβαση της Άγγελα Μέρκελ, την Τρίτη, ήταν άτοπη, για να το πω με διπλωματικό τρόπο. Δεν είναι αυτό το ευρωπαϊκό πνεύμα, πρέπει να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα», δήλωσε ο Μάσσιμο Ντ΄ Αλέμα, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος του ιδρύματος Foundation for Europen progressive studies, μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση Rai Tre.

Σύμφωνα με τον Μάσσιμο Ντ΄ Αλέμα, με την παρέμβασή της, η καγκελάριος, «επηρέασε, πιθανότατα, καθοριστικά, το δημοψήφισμα που θα γίνει στην Αθήνα».

«Τα χρόνια αυτά υπήρξε διάθεση τιμωρίας της Ελλάδας. Πολλές δυνάμεις στην Ευρώπη ποντάρουν σε πτώση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά με τον τρόπο αυτό παίζουν με την φωτιά», πρόσθεσε ο Ντ΄ Αλέμα.

«Την ελληνική κυβέρνηση θα την κρίνουν οι Έλληνες, όπως είναι φυσικό, αλλά εμείς πρέπει να κρίνουμε την Ευρώπη. Το χρέος της Ελλάδας είναι 330 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνον χθες η Ευρώπη έχασε 287 δισεκατομμύρια με τις τράπεζες. Αν είχε αναδιαρθρωθεί εγκαίρως το δημόσιο χρέος της Αθήνας δεν θα βρισκόμασταν, σίγουρα, σε αυτό το σημείο. Υπήρξε, όμως, αδικαιολόγητη επιμονή των υποστηρικτών της λιτότητας» πρόσθεσε ο Ντ΄ Αλέμα.

«Επιβλήθηκαν στην Ελλάδα βίαιες περικοπές, με μια θεραπεία που οδήγησε στην κοινωνική απελπισία. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το αποτέλεσμα, η απάντηση στην θεραπεία αυτή των βάρβαρων περικοπών, αλλά κάποιοι επιμένουν σε μια αποτυχημένη γραμμή», τόνισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

«Όλοι κινδυνεύουμε να υπάρξει μια δραματική πολιτική ήττα της Ευρώπης, και είναι αδύνατο να υπολογισθούν οι συνέπειες. Χρειάζεται μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής, με λογική, με μια πρόταση που να επιτρέψει και στην Ελλάδα να βγει από την διαδικασία αυτή με ψηλά το κεφάλι. Αλλά αντί αυτού υπάρχουν απαγορεύσεις που μπλοκάρουν την συμφωνία και είναι απαράδεκτο. Είναι η ήττα της πολιτικής, κάτι που με αφήνει άναυδο».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...