Μένει στην Ελένη Τουλουπάκη η δικογραφία για την υπόθεση Novartis

Κανένα σχόλιο

Όχι είπε η Ολομέλεια των Εφετών στο διορισμό εφέτη ανακριτή για να χειριστεί  την υπόθεση της Novartis. Με 69 ψήφους κατά, 30 υπέρ και 3 λευκά η πλειοψηφία των εφετών εξέφρασε την αντίρρησή της στο αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα ώστε να αλλάξει χέρια η δικογραφία και να διαβιβαστεί από την εισαγγελία και τους ανακριτές κατά της διαφθοράς στο Εφετειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στην ολομέλεια η πλειοψηφία υποστήριξε ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων και των δικαστών του πρώτου βαθμού εδώ και τρία χρόνια και έχει ήδη προχωρήσει με τους δικαστικούς λειτουργούς να έχουν επεξεργαστεί σχεδόν όλο το υλικό της ογκωδέστατης δικογραφίας. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε η τελευταία δίωξη που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα κατά της διαφθοράς έγινε στις 14 Ιουνίου 2019, όχι δηλαδή πολύ μακριά από το σήμερα.

Από την άλλη,  η μειοψηφία είχε την άποψη ότι λόγω της σοβαρότητας της πρότασης, η οποία έχει αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα – και έχει απασχολήσει τη Βουλή αλλά και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πρέπει να γίνει αντικείμενο διαχείρισης από έμπειρο εφέτη ανακριτή.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις