22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Μένουμε Σπίτι” χωρίς ρεύμα; Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιδημία του κορωνοϊού

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να μείνουν σπίτι για να διασφαλίσουμε ότι η διάδοση του ιού θα περιοριστεί. Όμως για μία μερίδα συμπολιτών μας η εντολή αυτή για παραμονή στο σπίτι τους απλά δεν είναι εφικτή..

Σε μία είδηση που δεν πήρε τη δημοσιότητα που θα έπρεπε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου κατήγγειλε ότι η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε γυναίκα με 3 παιδιά μόλις πριν μία εβδομάδα, ενώ βρισκόταν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της επέκτασης της επιδημίας.

Μετά από την κινητοποίηση του σωματείου, η ΔΕΗ αναγκάστηκε να προχωρήσει επανασύνδεση, όμως πόσες ακόμα χιλιάδες ανθρώπων στην Ελλάδα βρίσκονται σε μία παρόμοια κατάσταση να ζουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα; Πόσοι έχουν δει να μένουν ρεύμα ενώ βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα; Και πόσοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα το επόμενο διάστημα λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Είναι νομίζουμε αναγκαιότητα η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μία απόφαση που να διασφαλίζει ότι όλες οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος θα παγώσουν τα κόστη για τις ημέρες όπου οι πολίτες αναγκάζονται να μένουν μέσα στα σπίτια τους με ταυτόχρονη εντολή για επανασύνδεση ρεύματος σε όλα τα σπίτια έως ότου λήξει η επιδημία.

Δεν είναι απλά θέμα ανθρωπιάς, είναι ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας η διασφάλιση των συνθηκών για την παραμονή των ανθρώπων μέσα στα σπίτια τους.

Και αυτή τη στιγμή, αυτές οι συνθήκες για πολλούς ανθρώπους δεν υπάρχουν.

Για να μείνουν οι άνθρωποι στο σπίτι τους, χρειάζονται κάποια βασικά. Χρειάζονται ρεύμα και νερό.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...