Μέρκελ για πρόσφυγες: Είναι η παγκοσμιοποίηση που έρχεται σε εμάς

Κανένα σχόλιο

«Αυτά που θεωρούσαμε ότι είναι μακριά μας», για παράδειγμα ο πόλεμος που σπαράσσει τη Συρία ή το χάος στο οποίο έχει περιέλθει η Λιβύη, επηρεάζουν «εμάς με τη μορφή των προσφύγων», κάτι το οποίο «οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε», σημείωσε η Άγγελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εκτίμησε σήμερα ότι η μαζική εισροή μεταναστών αιτούντων άσυλο στη χώρα της αποτελεί μια εκδήλωση της παγκοσμιοποίησης, από την οποία η γερμανική οικονομία έχει κυρίως ωφεληθεί, καθώς έχει εξασφαλίσει νέες αγορές για την εξαγωγή των προϊόντων της.

«Το βίωμά σας από την παγκοσμιοποίηση μέχρι τώρα ήταν χονδρικά το εξής: η οικονομία μας πάει σε άλλες χώρες, εγκαθιστά εργοστάσια, πουλάει προϊόντα κι ο απολογισμός είναι θετικός για την απασχόληση στη Γερμανία και τις επιχειρήσεις μας», είπε η Μέρκελ μιλώντας στο συνέδριο του ισχυρού συνδικάτου των εργατών του μετάλλου IG Metall στη Φραγκφούρτη (δυτική Γερμανία).

"Sponsored links"

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η Γερμανία, μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία και πρωταθλήτρια του εξωτερικού εμπορίου σε παγκόσμιο επίπεδο, εξάγει προϊόντα και υπηρεσίες αξίας που υπερβαίνει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα σε άλλες χώρες, και για δεκαετίες βάσισε την ανάπτυξή της στις εξαγωγές.

«Και τώρα βλέπουμε μια αντίστροφη κίνηση: είναι η παγκοσμιοποίηση που έρχεται σε εμάς», συνέχισε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία αντιμετώπισε επικρίσεις από το πολιτικό της στρατόπεδο διότι άνοιξε διάπλατα τις πόρτες σε εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο που φθάνουν στην Ευρώπη.

«Αυτά που θεωρούσαμε ότι είναι μακριά μας», για παράδειγμα ο πόλεμος που σπαράσσει τη Συρία ή το χάος στο οποίο έχει περιέλθει η Λιβύη, επηρεάζουν «εμάς με τη μορφή των προσφύγων», κάτι το οποίο «οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε», συνέχισε η Άγγελα Μέρκελ.

«Πρέπει να αποδεχθούμε έναν ορισμένο βαθμό νόμιμης μετανάστευσης, αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση», πρόσθεσε η καγκελάριος, «στην εποχή των smartphones δεν μπορούμε να κλειστούμε ξανά στους εαυτούς μας (…), ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά πώς ζούμε στην Ευρώπη».

Αν και οι μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών θέτουν την Ευρώπη και τη Γερμανία αντιμέτωπες με «μεγάλες προκλήσεις», «για εμένα αυτό είναι μια απόδειξη του ότι «θα τα καταφέρουμε»», πρόσθεσε η Άγγελα Μέρκελ, επιμένοντας στην πάγια θέση της κατά τη διάρκεια της κρίσης των προσφύγων στην ΕΕ, που πλέον επικρίνεται όλο και περισσότερο από πολλούς στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας υπολογίζει ότι φέτος η χώρα θα υποδεχθεί από 800.000 ως 1.000.000 αιτούντες άσυλο, έναν αριθμό που αποτελεί ιστορικό υψηλό.

euro2day.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις