19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μέχρι τέλους του μήνα του πρόγραμμα ΕΣΠΑ με 100% επιχορήγηση για την «ψηφιακή αναβάθμιση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κρήτης»»

Ημερομηνία:

Το Πρόγραμμα προκηρύχθηκε. Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής ορίστηκε για την Πέμπτη 12/03/2020

Αντικείμενο του Προγράμματος είναι η Ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Κρήτης, μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ, ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας, για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων οι επιχειρήσεις, μπορούν να επιδοτηθούν για την αγορά καινούργιου σύγχρονου εξοπλισμού ψηφιακής τεχνολογίας (π.χ. ηλεκτρονικοί υπολογιστές desktop / laptop, servers, printers, κλπ), αγορά λογισμικών προγραμμάτων, κατασκευή ιστοσελίδας/ eshop, αγορά υπηρεσιών digital marketing αξιοποιώντας τις σύγχρονες δυνατότητες της ηλεκτρονικής προβολής και πώλησης προϊόντων μέσω internet.

Δικαιούχοι – προϋποθέσεις

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση, είναι οι ακόλουθες:

  • Να δραστηριοποιούνται ή να δραστηριοποιηθούν, καθώς και να πραγματοποιήσουν τις αντίστοιχες δαπάνες στην Περιφέρεια Κρήτης.
  • Να διαθέτουν τον/τους δηλούμενο/ους ΚΑΔ πριν από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης, δηλαδή πριν την 17/02/2020 καθώς και τον/τους δηλούμενο/ους ΚΑΔ του επενδυτικού τους σχεδίου στον τόπο υλοποίησης της επένδυσης πριν την δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης δηλαδή πριν την 17/02/2020,
  • Να είναι πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις.

Επιλέξιμες Δαπάνες

Κατηγορία 1: Εξοπλισμός

  • Εξυπηρετητές (servers) για τη φιλοξενία εφαρμογών-λογισμικού για τους σκοπούς της επένδυσης, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη κλπ) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα.
  • Εξοπλισμός Ενσύρματου ή/ και Ασύρματου Δικτύου & καλωδίωση [Δρομολογητές (Routers), Μεταγωγείς (Switches), Firewalls, Bluetooth και Wi-Fi υποδομή (access points, antennas κτλ.)]
  • Ηλ. Υπολογιστές (Desktop/Laptop)
  • Εξοπλισμός γραφείου (projectors, scaners, printers, κλπ)
  • Εξοπλισμός ΤΠΕ σχετικός με τις δραστηριότητες της επιχείρησης (πχ Bar code readers, Διαδραστικοί πίνακες) με μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό 10% επί του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού του έργου.

Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες που αφορούν σε προμήθεια tablets, κινητών τηλεφώνων και τηλεοράσεων.

Κατηγορία 2: Λογισμικό

  • Εφαρμογές γραφείου, antivirus κλπ
  • Προγράμματα που βοηθούν στη βελτιστοποίηση της παραγωγής και των επιχειρηματικών διεργασιών (π.χ. ERP, SCMS, WMS, PMS CRM, HRMS κλπ)
  • Εξειδικευμένα λογισμικά που αφορούν στη δραστηριότητα της επιχείρησης
  • Ανάπτυξη ιστοσελίδας (θα πρέπει να λειτουργεί σε τουλάχιστον 2 γλώσσες) και έως 2000 ευρώ
  • Ανάπτυξη ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop (θα πρέπει να λειτουργεί σε τουλάχιστον 2 γλώσσες) και έως 4.500 ευρώ.

Κατηγορία 3: Παροχή Υπηρεσιών (έως 40% του συνολικού Π/Υ)

  • Συμμετοχή σε Ελληνικές Ηλεκτρονικές Αγορές (e-Marketplaces), είτε αυτές αφορούν δραστηριότητες τύπου B2C (Επιχείρηση προς τον τελικό καταναλωτή), είτε B2B /B2E (επιχείρηση προς επιχείρηση), για πωλήσεις, αγορές, προβολή και κατάλογο προϊόντων, σύγκριση τιμών, συμμετοχή σε προμήθειες, τιμολόγια και πληρωμές, συμμετοχή σε ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς και δημοπρασίες, κλπ. Έως 3.000 ευρώ
  • Υπηρεσίες Digital marketing (π.χ. google ads, facebook ads, παρουσία στα Social media) έως 1000 ευρώ
  • Υπηρεσίες μετάφρασης του περιεχομένου ιστοσελίδας ή/και του ηλεκτρονικού καταστήματος έως 1000 ευρώ
  • Υπηρεσίες καταχώρησης, μετασχηματισμού και μεταφοράς δεδομένων έως 2000 ευρώ
  • Οι δαπάνες που καταχωρούνται στο επενδυτικό σχέδιο είναι δεσμευτικές ως προς το φυσικό και οικονομικό τους αντικείμενο και δε δύναται να τροποποιούνται.
  • Η επιχείρηση είναι υποχρεωτικό να προμηθευτεί το σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών ΤΠΕ από έναν έως τρείς προμηθευτές της επιλογής της.

Προϋπολογισμός έργων – διάρκεια υλοποίησης

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης μπορεί να κυμαίνεται από 5.000,00 € έως 15.000.00€. Το ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης ανέρχεται στο 100% της αξίας του συνόλου των επιλέξιμων και επιχορηγούμενων δαπανών.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι τέσσερις (4) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης. Ως ημερομηνία έναρξης κάθε έργου λαμβάνεται η ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης/Χρηματοδότησης των έργων.

Διευκρινίζεται ότι η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων μέχρι τέλους του Μήνα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...