Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά προς μαθητές και γονείς του Νομού Χανίων του Παύλου Πολάκη

Κανένα σχόλιο

Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά προς μαθητές και γονείς του Νομού Χανίων, του Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλου Πολάκη:

Αγαπητοί και αγαπητές μαθητές, μαθήτριες και γονείς της πόλης μας και του Νομού μας,

η σχολική χρονιά που ξεκίνησε σήμερα είναι διαφορετική από κάθε άλλη. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους κυβερνώντες να την ανοίξουν αφήνοντας τα πάντα όπως ακριβώς ήταν, όταν έκλεισαν τα σχολεία. Με αντιφατικά μηνύματα, χωρίς προετοιμασία, με ελλείψεις σε προσωπικό, αίθουσες και υλικά προστασίας. Καμία ιδιαίτερη προετοιμασία δεν έγινε για τις νέες συνθήκες που επικρατούν φέτος στα σχολεία. Ούτε καν σε έκτακτες προσλήψεις εκπαιδευτικών ή ακόμα και καθαριστριών δεν προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα και τις ανάγκες των μαθητών.

"Sponsored links"

Αντίθετα, οι προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών είναι σχεδόν οι μισές από πέρυσι, ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τάξη αυξάνεται αντί να μειώνεται κ.ο.κ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση υποδύεται την «αναρμόδια» και ρίχνει όλο το επικοινωνιακό της βάρος από τα φιλικά της τηλεοπτικά κανάλια, για να πετάξει στους μαθητές μας και τους γονιούς τους το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης. Λες και το θέμα δεν είναι η υγεία των παιδιών μας και των ευάλωτων συγγενών τους στην οικογένεια, αλλά το ποιος θα πάρει την ευθύνη…

Δεν μένει τίποτα άλλο από το να επιδείξουμε εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς μας, που καλούνται να διδάξουν τα παιδιά ξεπερνώντας τις ελλείψεις και με κίνδυνο για την υγεία τους. Οι ελπίδες μας, για άλλη μια φορά, εναπόκεινται στην συνείδηση των εκπαιδευτικών και των γονιών,  που οφείλουν να συνεργαστούν αρμονικά για να ξεπεράσουμε ενωμένοι και αυτή τη δυσκολία. Βίαια περιστατικά μεταξύ γονιών και εκπαιδευτικών, όπως το σημερινό σε σχολική μονάδα του Δήμου Ελ. Βενιζέλου, δεν χωράνε σε αυτή την συγκυρία και είναι καταδικαστέα. Ο φταίχτης είναι άλλος και τρίβει τα χέρια του όταν η αντιδικία εξαπλώνεται μεταξύ γονιών και δασκάλων.

Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους και σε όλες, μαθητές και μαθήτριες των Χανίων, τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, τους γονείς που δίκαια αγωνιούν. Ας κλείσουμε όλοι και όλες τα αυτιά μας στην τηλεόραση και την κατευθυνόμενη ενοχοποίηση που επιχειρούν οι κυβερνώντες, δείχνοντάς μας με το δάχτυλο. Ας τους γυρίσουμε την πλάτη, σεβόμενοι ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί την δημόσια υγεία. Και αυτή θα είναι άλλη μια δική μας νίκη !

Καλή σχολική χρονιά !

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις