Μήνυμα του Δήμαρχου Διστόμου για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου: “O όρκος μας μπροστά στα Μνήματα των Νεκρών μας – Δικαιοσύνη και Αποζημίωση”

Κανένα σχόλιο

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς δεν κατάφερε τελικά, αν και το είχε προγραμματίσει, να έλθει στη Βιάννο, λόγω έκτακτων υποχρεώσεών του.  Έστειλε όμως το παρακάτω αγωνιστικό μήνυμα.

Μήνυμα του Δημάρχου Διστόμου Γιάννη Σταθά:

«Συμπροσκυνητές των θυμάτων της ναζιστικής Γερμανίας,

"Sponsored links"

Συναγωνιστές στον αγώνα για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση

Σήμερα, εδώ στην Βιάννο, δίνουμε και πάλι έναν όρκο στην Μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας, που έχασαν την ζωή τους από τις σφαίρες των ναζί, από την ασιτία που προκάλεσαν οι ίδιοι, από τα βασανιστήρια και τις κακουχίες.

Σήμερα εδώ στην Βιάννο, ανανεώνουμε την πίστη μας και την αφοσίωσή μας στον αγώνα για να βρουν ανάπαυση οι νεκροί μας, για να μην επιτρέψουμε στην Λήθη να σκεπάσει την Μνήμη.

Το κάνουμε σήμερα εδώ στην Βιάννο, όπως χθες στον Χορτιάτη, τις προάλλες στο Κομμένο και στο Δίστομο, αύριο στα Καλάβρυτα και στην Κάνδανο, στο Ροδάκινο, στην Υπατη, στο Καλάμι, το Λιδωρίκι,- εκατοντάδες οι τόποι των Ολοκαυτωμάτων και των σφαγών αμάχων.

Ο αγώνας για την δικαίωση είναι δύσκολος.

Έχει νίκες, έχει πισωγυρίσματα, έχει βήματα, έχει σημειωτόν.

Έχει συμμάχους.

Μα έχει και Δούρειους Ίππους με πολλά προσωπεία…

Ως Διστομίτης αλλά και ως Δήμαρχος της Μαρτυρικής αυτής Πόλης θέλω να σας μεταφέρω, και από αυτό εδώ το βήμα, την τελευταία εξέλιξη που είχαμε στον δικαστικό αγώνα, που ξεκίνησε το 1995 ο αείμνηστος Γιάννης Σταμούλης και συνεχίζεται – εδώ και στην Ιταλία.

"Sponsored links"

-Εδώ στην Ελλάδα με κερδισμένη την δίκη, περιμένουμε χρόνια τώρα, εκείνον τον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης που θα πάρει εντολή από τον Πρωθυπουργό του να υπογράψει την εκτέλεση της Απόφασης για το Δίστομο, για να προχωρήσει δηλαδή η κατάσχεση Γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα. Δυστυχώς καμία κυβέρνηση, κανένας Πρωθυπουργός κανένας Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην υπογραφή αυτή.

-Στην Ιταλία – και δεν θα σας κουράσω με τις λεπτομέρειες ενός δύσκολου και πολύπτυχου αγώνα με πίσω γυρίσματα – μόλις κερδίσαμε ένα βήμα. Μόλις άνοιξε ένα παράθυρο. Έχουμε ωστόσο επίγνωση της κατάστασης. Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Θα χρειαστούν νέοι αγώνες, δικαστικοί και ενημερωτικοί. Εντός και εκτός Ελλάδας.

Μπορούμε και πρέπει να διατηρούμε την αισιοδοξία μας.

Πρώτον διότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Δεύτερον διότι έχουμε νέα νομικά όπλα στην φαρέτρα μας.

Τρίτον γιατί το μέτωπο όσων αγωνιζόμαστε για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών έχει διευρυνθεί, εντός και εκτός Ελλάδας.

​Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης με εμψυχωτή του τον Μανώλη τον Γλέζο έκανε και κάνει σπουδαία δουλειά – και στην Γερμανία. Το Εθνικό Συμβούλοο πίεσε και εν πολλοίς αυτό πέτυχε το Ψήφισμα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, που είναι όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης. Θα πρέπει να το αξιοποιήσει, χωρίς αναστολές, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς «σου ´πα – μου΄πες». Οι Δούρειοι Ίπποι, με τα καθρεφτάκια, καραδοκούν.

Καθήκον μας, και μέρος του όρκου μας είναι να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση.

Θα το κάνουμε και θα πετύχουμε.

Ναι, αυτός είναι ο όρκος μας μπροστά στα Μνήματα των Νεκρών μας: Δικαιοσύνη και Αποζημίωση!».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις