Μία πρωτότυπη πολιτιστική πρόταση από την Κρήτη στον Κόσμο θα στείλει ο Ντέιλι Ρος

Κανένα σχόλιο

Μία πρωτότυπη πολιτιστική πρόταση στον Κόσμο θα στείλει ο Ντέιλι Ρος στην εκδήλωση που πραγματοποιεί το «Συμπόσιο Πολιτισμού» με θέμα:

«Οι τροπικές μουσικές του κόσμου ως μια μεγάλη οικογένεια και μια πρόταση γι΄ αυτές από την Κρήτη» στις 27 Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα, ώρα 7 το βράδυ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Ο \δημιουργός, έχοντας μία πολύπλευρη και σε βάθος γνώση των μουσικών παραδόσεων των λαών της Ασίας, της Αφρικής, της Μεσογείου, θα αναπτύξει το όραμά του και τη στρατηγική υλοποίησής του με επίκεντρο την Κρήτη ως μία συνολικότερη πρόταση πολιτισμού για τον Κόσμο. Σε μια περίοδο πνευματικής παρακμής σε ολόκληρη την Ανθρωπότητα, που οι ελίτ της Παγκοσμιοποίησης προωθούν τον ευτελή και φθαρμένο λόγο, την «πλαστική» εικόνα της τηλεόρασης και του Διαδικτύου ως στοιχείο αποβλάκωσης και υποταγής της ανθρώπινης συνείδησης, η ποιοτική διαχρονική μουσική συνδυασμένη με υψηλού επιπέδου ποίηση μπορεί να είναι μία απάντηση στην πολιτισμική φθορά και την εξαχρείωση;

"Sponsored links"

Ο Ρος, με βάση το πολύχρονο διεθνές πολιτιστικό πείραμα το οποίο αναπτύσσει εδώ και χρόνια στο Ηράκλειο με το Μουσικό Εργαστήριο Λαβύρινθος, αποφαίνεται:

“Ο όρος «τροπική μουσική» αναφέρεται σε ένα είδος μουσικής που διακρίνεται από μονοφωνικό φρασεολογικό υλικό που οργανώνεται σε «τρόπους». Οι τρόποι, σύμφωνα με τον Ιρανό εθνομουσικολόγο Hormuz Farhad, δεν είναι ούτε απλό τονικό υλικό (κλίμακες) ούτε ολοκληρωμένες μελωδίες. Μάλλον πρόκειται για μελωδικά αρχέτυπα ή φρασεολογικούς πυρήνες που, ενώ διαθέτουν μια ιδιαίτερη ελαστικότητα, παραμένουν πάντα αναγνωρίσιμα και ευδιάκριτα. Τα μουσικά ιδιώματα αυτού του τύπου κυριαρχούν στην τεράστια γεωγραφική περιοχή που επεκτείνεται από τη δυτική Αφρική μέχρι και τις δυτικές επαρχίες της Κίνας συμπεριλαμβάνοντας σχεδόν όλα όσα βρίσκονται ανάμεσα. Κατά την άποψή μου η Κρήτη, της οποίας η μουσική παράδοση ανήκει σε αυτό το είδος, έχει ένα ιδιαίτερο ρόλο να παίξει στην περαιτέρω εξέλιξη της μουσικής αυτής. Η ομιλία αυτή θα επεκταθεί ακριβώς σε αυτό το θέμα”.

candiadoc.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις