21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μίχαλος: «Κούρεμα» των χρεών των επιχειρήσεων προς Τράπεζες και Δημόσιο και όχι παράταση των υποχρεώσεων

Ημερομηνία:

Πέντε δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα με στόχο την άμβλυνση των δραματικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην υγεία και την οικονομία προτείνει ο πρόεδρος της Κεντρική Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο πρόεδρος σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή στον AΝΤ1 με θέμα τον κορωνοϊό, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι πρέπει να εξεταστούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα και δράσεις:

1. Το «κούρεμα» των χρεών του συνόλου των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τις τράπεζες και όχι η απλή παράταση των υποχρεώσεών τους στο μέλλον, καθώς αυτές όχι μόνο δεν πρόκειται να απομειωθούν, αλλά θα αυξάνονται συνεχώς εν μέσω της μεγάλης ύφεσης που διανύουμε.

2. Η παρέμβαση της Πολιτείας προς τις εμπορικές τράπεζες για ουσιαστική συμμετοχή τους στην προσπάθεια που καταβάλει σύσσωμη η επιχειρηματική κοινότητα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Αντ αυτού έχουν διαπιστώσει την αρνητική τους στάση ακόμη και για την υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν προωθηθεί από την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση.

3. Η διασφάλιση από μέρους της ελληνικής Πολιτείας των ευρωπαϊκών κονδυλίων άνω των 30 δισ ευρώ για την χώρα μας, που έχουν προεγκριθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πανδημίας στην ελληνική οικονομία, καθώς ήδη ακούγονται φωνές για προνομιακή μεταχείριση των βόρειων χωρών στην κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισιτίσουμε την προσοχή στους αρμοδίους και για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για την μείωση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και η επικείμενη διανομή εμβολίων για τον κορωνοϊό.

4. Να αποκλειστεί κάθε σκέψη για επιβολή νέων μνημονίων και να διασφαλιστεί ταυτόχρονα η δημοσιονομική χαλάρωση που είναι άκρως αναγκαία για την ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνίας αυτή την δύσκολη περίοδο.

5. Να διατεθούν άμεσα, επαρκή κονδύλια για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, όπως άλλωστε προτείνει και η επιστημονική κοινότητα . Η απόφαση για καθολικό lockdown, από μόνη της, είμαστε βέβαιοι ότι δεν αποτελεί πανάκεια ούτε για τον περιορισμό της νόσου, πολύ δε περισσότερο για την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Ο κ. Μίχαλος κάλεσε την κυβέρνηση σε ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με τους εκπροσώπους της επιμελητηριακής και επιχειρηματικής κοινότητας, χωρίς παλινωδίες και αποκλεισμούς, τονίζοντας ότι σε ζητήματα οικονομίας και αγοράς η γνώμη των παραγωγικών τάξεων θα πρέπει να ακούγεται και να συνεκτιμάται, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την επιστημονική κοινότητα στα ζητήματα της νόσου.

«Στην εξαιρετικά δυσμενή περίοδο της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που διανύουμε είναι άκρως αναγκαία η συνένωση δυνάμεων και η κοινή δράση. Όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...