Μαγεμένος από το Φαράγγι της Σαμαριάς ο Ευρωπαίος Αξιολογητής

Κανένα σχόλιο

Την έδρα του Δήμου Σφακίων επισκέφθηκε την Πέμπτη στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στα Χανιά, ο ειδικός επιστήμονας αξιολογητής του Συμβουλίου της Ευρώπης κ.Olivier Biber, προκειμένου να λάβει χώρα η διαδικασία αξιολόγησης για την ανανέωση του διπλώματος Α’ κατηγορίας στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζερβός κατά την διάρκεια της συνάντησης – ενημέρωσης, τόνισε την μοναδικότητα του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και ιδιαίτερα του φημισμένου φαραγγιού.

Αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Σφακίων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να διατηρήσει η Σαμαριά την ύψιστη διάκριση.

"Sponsored links"

Ο κ. Olivier Biber δήλωσε εντυπωσιασμένος από την διέλευση του φαραγγιού και τόνισε με έμφαση ότι δεν έχει συναντήσει ως επιστήμονας τόσο πλήθος ενδημικών ειδών συγκεντρωμένο σε μια περιοχή.

Στον κ.Olivier Biber προσφέρθηκαν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα( αρωματικά βότανα, μέλι κ.λ.π.).

Ακολούθησε επίσκεψη στην τοπική κοινότητα Ασκύφου, στον πολυχώρο που λειτουργεί ο Δήμος Σφακίων από το περασμένο φθινόπωρο. Υπενθυμίζεται ότι στο ανακατασκευασμένο παραδοσιακό κτίριο στo Ασκύφου,(κτίριο Μπικουβάρη ) λειτουργεί μεταξύ άλλων ανεξάρτητός οργανωμένος θεματικός χώρος προβολής και ενημέρωσης του ορεινού όγκου των Λευκών Ορέων.

Ξεναγήθηκε στον χώρο όπου εκτίθεται πλούσιο φωτογραφικό & ενημερωτικό υλικό σε έντυπη και ψηφιακή μορφή και ενημερώθηκε ότι στα άμεσα σχέδια του Δήμου είναι να λειτουργήσει και έκθεση των ενδημικών ειδών των Λευκών Ορέων .

Αφού ξεναγήθηκε και στον παρακείμενο ανεξάρτητο χώρο που λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο, παρατέθηκε παραδοσιακό γεύμα.

Στην περιοδεία του, τον κ Olivier Biber συνόδευε πολυμελής αντιπροσωπεία από την Δ/νση Δασών ΠΕΧ με επικεφαλής την Δ/ντρια κ Σκλαβάκη Π, τον Φορέα Διαχείρισης του Δρυμού με επικεφαλής τον κ Λυμπεράκη Π, το ΜΑΙΧ με επικεφαλής την κ Μαρκάκη Ε και ομάδα διασωστών του Ερυθρού Σταυρου με επικεφαλής τον κ Γκίκα Β.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις