Μαδούρο: To Sputnik V είναι τα ασφαλέστερο εμβόλιο

Κανένα σχόλιο

Ως το ασφαλέστερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο το ρωσικό Sputnik V.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σημείωσε ότι το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας κατά της COVID-19 είναι μέχρι στιγμής το ασφαλέστερο στον κόσμο, προσθέτοντας ότι η χώρα του θα μπορούσε να περιμένει μαζικό εμβολιασμό τον Απρίλιο του 2021.

«Το ασφαλέστερο εμβόλιο στον κόσμο μέχρι στιγμής είναι το Sputnik V, το οποίο συνδυάζει τη ρωσική εμπειρία. Η Ρωσία είναι κληρονόμος της 70χρονης εμπειρίας της Σοβιετικής Ένωσης, της ιατρικής και ιδιαίτερα της δημιουργίας εμβολίων που έχουν θεραπεύσει τον πλανήτη των σοβαρών ασθενειών» είπε ο πρόεδρος κατά την ομιλία του την Κυριακή.

"Sponsored links"

Ο Μαδούρο εξήγησε ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες που ανέπτυξαν το Sputnik V, το ρωσικό εμβόλιο δίνει ανοσία δύο ετών σε σύγκριση με άλλα που είναι αποτελεσματικά για περίπου τέσσερις μήνες.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι με τη ρωσική και την κινεζική υποστήριξη, η Βενεζουέλα αναμένει να έχει πρόσβαση σε ασφαλή εμβόλια κατά της COVID-19 για μαζικό εμβολιασμό τον Απρίλιο του 2021.

Το Σάββατο, ο γιος του προέδρου, Νικολάς Μαδούρο Γκουέρα, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου Sputnik V στο πλαίσιο της τρίτης φάσης του ρωσικού εμβολίου.

Υπάρχουν 2.000 συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές στη Βενεζουέλα, η οποία είναι η πρώτη χώρα στη Λατινική Αμερική που έλαβε το εμβόλιο Sputnik V.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις