28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Μαδούρο: To Sputnik V είναι τα ασφαλέστερο εμβόλιο

Ημερομηνία:

Ως το ασφαλέστερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο το ρωσικό Sputnik V.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σημείωσε ότι το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας κατά της COVID-19 είναι μέχρι στιγμής το ασφαλέστερο στον κόσμο, προσθέτοντας ότι η χώρα του θα μπορούσε να περιμένει μαζικό εμβολιασμό τον Απρίλιο του 2021.

«Το ασφαλέστερο εμβόλιο στον κόσμο μέχρι στιγμής είναι το Sputnik V, το οποίο συνδυάζει τη ρωσική εμπειρία. Η Ρωσία είναι κληρονόμος της 70χρονης εμπειρίας της Σοβιετικής Ένωσης, της ιατρικής και ιδιαίτερα της δημιουργίας εμβολίων που έχουν θεραπεύσει τον πλανήτη των σοβαρών ασθενειών» είπε ο πρόεδρος κατά την ομιλία του την Κυριακή.

Ο Μαδούρο εξήγησε ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες που ανέπτυξαν το Sputnik V, το ρωσικό εμβόλιο δίνει ανοσία δύο ετών σε σύγκριση με άλλα που είναι αποτελεσματικά για περίπου τέσσερις μήνες.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι με τη ρωσική και την κινεζική υποστήριξη, η Βενεζουέλα αναμένει να έχει πρόσβαση σε ασφαλή εμβόλια κατά της COVID-19 για μαζικό εμβολιασμό τον Απρίλιο του 2021.

Το Σάββατο, ο γιος του προέδρου, Νικολάς Μαδούρο Γκουέρα, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου Sputnik V στο πλαίσιο της τρίτης φάσης του ρωσικού εμβολίου.

Υπάρχουν 2.000 συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές στη Βενεζουέλα, η οποία είναι η πρώτη χώρα στη Λατινική Αμερική που έλαβε το εμβόλιο Sputnik V.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ