15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μαθητές της Κρήτης ενώνουν τη φωνή τους: EE και ΝΑΤΟ σας ξέρουμε καλά, για κέρδη και πετρέλαια σκοτώνεται παιδιά | Φωτός

Ημερομηνία:

Με κοινό κείμενό τους και δράσεις στα σχολεία οι Συντονιστικές Επιτροπές Ηρακλείου, Χανίων, αλλά και τα 15μελές Γυμνασίου Μοιρών Ηρακλείου, 15μελές 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, και 1ου ΕΠΑΛ Χανίων εξέφρασαν την εναντίωσή τους στη φρίκη του πολέμου, με αφορμή τον πρόσφατο βομβαρδισμό της Συρίας.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρουν τα εξής:

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ΗΠΑ – Βρετανία – Γαλλία με τη στήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης βομβάρδισαν τη Συρία.

Τα γεράκια του πολέμου αιματοκυλούν για ακόμα μια φορά τον λαό της Συρίας για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των εκμεταλλευτών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό το μακελειό.

Έχουν μπλέξει για τα καλά τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στη φρίκη του πολέμου για τα συμφέροντα των λίγων, βάζοντας και τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Δίνουν δισεκατομμύρια για τις ανάγκες των πολέμων του ΝΑΤΟ και για το σχολείο και τη ζωή μας λένε πως δεν έχουν φράγκο.Έχουν κάνει την Ελλάδα στρατόπεδο του ΝΑΤΟ για τα δικά τους συμφέροντα.

Τουλάχιστον ένα από τα πλοία που έριξε τους πυραύλους στη Συρία τα ξημερώματα του Σαββάτου, ξεκίνησε από τη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας,που λειτουργεί στο νησί μας! *

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά αντιμετώπισαν τους συμμαθητές μας χτές στην Αθήνα που διαδήλωναν ενάντια στην φρίκη του πολέμου με ΜΑΤ και χημικά!! Η κυβέρνηση από τη μία μπλέκει για τα καλά τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στη φρίκη του πολέμου για τα συμφέροντα των λίγων και από την άλλη αντιμετωπίζει με ξύλο και χημικά όσους αντιστέκονται στα σχέδιά της. Αποτέλεσμα αυτής της βάρβαρης επίθεσης ήταν οι προσαγωγές δυο φοιτητών και ο τραυματισμός άλλων τεσσάρων.

Οι μαθητές της Κρήτης δεν δεχόμαστε  την μετατροπή του νησιού μας σε αεροπλανοφόρο φονιάδων! Δεν δεχόμαστε την συμμετοχή της χώρας μας  στο έγκλημα!!

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

"google ad"

Τέρμα τα ψέματα που μας λένε πως το ΝΑΤΟ δουλεύει για την ειρήνη και τη σταθερότητα των χωρών. Η αλήθεια είναι μία και εμείς θα τη φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε! Η πορεία του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο είναι ένας δρόμος φρίκης, που σκορπίζει τον θάνατο απ’ όπου κι αν περάσει!

Ε.Ε. ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ, ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

Τον πόνο και τη δυστυχία του πολέμου την έχουμε δει στα μάτια των χιλιάδων προσφυγόπουλων από τη Συρία που είναι στα σχολεία και τις γειτονιές μας.

Οι μαθητές απέναντι σε όλα αυτά δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Δεν ανεχόμαστε να δούμε και άλλα αδέρφια μας να πεθάνουν, να μεγαλώσουν στα χαλάσματα του πολέμου, να γεννηθούν και να ακούσουν τον ήχο του πολέμου και του θανάτου.

Απέναντι στα τύμπανα του πολέμου που χτυπούν στη γειτονιά μας, εμείς υψώνουμε τη δική μας φωνή!

Αγωνιζόμαστε για τη φιλία των λαών ενάντια στους πολέμους των εκμεταλλευτών.

 

Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!!! Ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία!

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στη Συρία
  • Έξω η Ελλάδα από το έγκλημα
  • Να κλείσουν τώρα οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα
  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές.

«Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο…»

Συντονιστικές Επιτροπές Ηρακλείου,Χανίων ,15μελές Γυμνασίου Μοιρών Ηρακλείου, 15μελές 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου,1ου ΕΠΑΛ Χανίων

*  Σ.Σ.: Η συγκεκριμένη πληροφορία, αν και δημοσιεύθηκε από τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν ευσταθεί αφού πρόκειται για αναδημοσίευση είδηση από πριν ένα χρόνο. Διαβάστε σχετικά και ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ