Μακεδονομάχοι Κρήτες αγωνιστές

Κανένα σχόλιο

Προς τον Δήμο Σφακίων
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Όπως σας είχα γνωστοποιήσει βρίσκομαι σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα της Θεσσαλονίκης με την αφορμή του υπό έκδοση βιβλίου για τον Γεώργιο Ξενουδάκη.

Επειδή ο εν λόγω ήρωας και ευεργέτης μας, Γ.Ξ., έχει εργασθεί και για το Μακεδονικό, κυρώς με το ανεπανάλητο: «Άνευ της Κρήτης και της Μακεδονίας, η Ελλάς πολιτικώς δεν ζει», που είναι γραμμένο στην πρώτη σελίδα του βιβλίου των λόγων του στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά και πολλές άλλες φορές έχει αναφερθεί στην Μακεδονία, στις αγορεύσεις του ως βουλευτής, από του βήματος της Βουλής, βρήκα την αφορμή να απευθυνθώ προφορικά και εγγράφως, στο προαναφερόμενο ίδρυμα της Θεσσαλονίκης.

"Sponsored links"

Η απορία και ερώτηση, που του υπέβαλα είναι αν υπάρχουν σήμερα, στην Μακεδονία μας, αλλά κυρίως στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ονοματοδοσίες σε πλατείες ή οδούς, που αναφέρονται ομαδικά ή ατομικά, στους 3.000 περίπου Κρήτης Μακεδονομάχους πολλοί των οποίων έχουν αφήσει εκεί τα κόκαλά τους.

Δεν ξέρω αν συμμερίζεσθε την σκέψη μου, νομίζω όμως ότι όλοι αυτοί, που οικειοθελώς και αυθόρμητα, άφησαν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, για να προστρέξουν, ανιδιοτελώς, αφιλοκερδώς και μόνο ως πατριώτες Έλληνες, και επήγαν στους αγώνες της Μακεδονίας μας, έχουν και δικαιώματα.

Μήπως, λέω μήπως, δικαιούνται να τους αναγνωρισθεί αυτή η προσφορά τους στην πατρίδα; Απλά ερωτών.

Μήπως και η Μακεδονία έχει οφειλόμενο χρέος και ιερά υποχρέωση, να τους το αναγνωρίσει εμπράκτως; Και πάλι ερωτώ.

Αυτά τα αφήνω στην κρίση σας και θα χαρώ πολύ να πληροφορηθώ και τις δικές σας απόψεις και γιατί όχι και ενέργειες σας επ’ αυτού.

Διατελώ,

Με εκτίμηση

Νίκος Γ. Νταμπακακης
Ηράκλειο

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις