Μαρίζα ο Γάιδαρος, o ψαράς και η εξαφάνιση του καλοκαιριού, αυτό το Σάββατο στο Ελληνίς

Κανένα σχόλιο

Βασισμένο στο ομώνυμο animattion του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη

Μια παράσταση ύμνος στην σχέση ανθρώπων και ζώων. Μια ιστορία αγάπης και φιλίας ενός ψαρά και του συμπαθούς τετράποδου συνεργάτη και φίλου του. Με φόντο ένα κυκλαδίτικο νησί και πολλή Ελληνική μουσική…

Μετά την παγκόσμια επιτυχία του πεντάλεπτου animation ΜΑΡΙΖΑ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ… τώρα η ιστορία ολοκληρωμένη έρχεται να κατακτήσει και το θεατρόφιλο κοινό.

"Sponsored links"

Η παράσταση μας αφηγείται την ιστορία και τις δυσκολίες που περνάει η σχέσηαλληλοεκτίμησης της Μαρίζας και του ψαρά αφεντικού της. Μια τρυφερή , αστεία καιδιδακτική ιστορία που όμοια της δεν έχετε παρακολουθήσει. Η ΜΑΡΙΖΑ είναι ένας συμπαθητικός γαϊδαράκος που έρχεται να μας θυμίσει πράγματα σπουδαία που εμείς οιΕλληνες είτε ξεχνάμε είτε θεωρούμε αυτονόητα.. όπως το οτι ενωνόμαστε σαν γροθιά σταδύσκολα, αλληλοβοηθιόμαστε όταν χρειαστεί , ότι όταν είμαστε ¨μαζι¨ ξεπερνάμε ταδύσκολα αντιστρέφοντας τα σε ωφέλιμες εμπειρίες, και τέλος ότι μπορούμε ακούγονταςμια και μόνο αγαπημένη μας μελωδία (όπως αυτή του Ζορμπά) να ανεβαίνουμε τιςανηφόρες και να ξεπερνάμε και τις ποιό δύσκολες αντιξοότητες . Η ΜΑΡΙΖΑ έρχεται να μας θυμίσει ..ότι η ζωή είναι όμορφη όταν την ζείς με αξίες ,έχεις φαντασία, επιλέγεις το καλόκαι…. έχεις υπομονή και επιμονή…

Η ταινία ΜΑΡΙΖΑ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ από την οποία έχει εμπνευστεί η θεατρική μας παράσταση έχει αποσπάσει 7 βραβεία σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, διδάσκεται στα σχολεία από πολλούς καθηγητές και δασκάλους και συχνά γίνεται σημείο αναφοράς σε πανεπιστήμια και σχολές. Με αυτήν επίσης – λόγω του ότι δεν έχει λόγια– ασκούνται κωφάλαλα παιδιά. Οι πάστορες στην Αμερική το δείχνουν στο ποίμνιο τους. Μαθητές από πολλά σχολεία στην Ελλάδα δημιουργούν πάνω σε αυτήν, βάζοντας της διαλόγους… και άλλα πολλά.

Μια παράσταση κατάλληλη για όλες τις ηλικίες με κέφι και χιούμορ, αφιερωμένη σε όλα τα γαϊδουράκια που έχουν υποφέρει και υποφέρουν ακόμα και που ελπίζουμε αυτή η παράσταση να είναι η αρχή του τέλους της κακομεταχείρισης τους! Μέρος των εσόδων διατίθεται γι αυτόν τον σκοπό!

Κείμενο: Γιώργος Ηλιόπουλος
Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Ηλιόπουλος & Ροζαλία Μιχαλοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Σπύρος Στάης – Νάγια Ζαχαράτου
Προτότυπη Μουσική: Γιάννης Μακρίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Θωμάς Χαρέλας
Οργάνωση παραγωγής: Σταυρούλα Χρηστίδου
Δημόσιες Σχέσεις: Ζωή Τριανταφυλλίδη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ιορδάνης Ιωαννίδης , Νίκος Αγαπίου
Γραφιστική επιμέλεια: Ντίνα Ζαφειρίου

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Παρασκευή 24 Μαΐου Ρέθυμνο “Κιν/θέατρο Παντελής”, ώρες: 17:00 & 19:00
Σάββατο 25 Μαΐου Χανιά “Κιν/θέατρο Ελληνίς”, ώρες: 12:00 & 16:30
Κυριακή 26 Μαΐου Ηράκλειο “Κιν/θέατρο Αστόρια”, ώρες: 11:30 & 18:00
Δευτέρα 27 Μαΐου Μοίρες ” Πολύκεντρο Μοιρών Δήμου Φαιστού “, ώρα: 17:00

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις