Ματωμένα εργοτάξια – Μάστιγα τα εργατικά ατυχήματα στη Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Tα εργατικά ατυχήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, καθώς οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στις οικοδομές και τα εργοτάξια θεωρούνται πολυτέλεια στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Ανασφάλιστη εργασία, ανύπαρκτες συνθήκες ασφαλείας στους χώρους δουλειάς και εργάτες υπό την πίεση της ανάγκης για ένα μεροκάματο. Ένα εκρηκτικό μείγμα, σήμα κατατεθέν του εργασιακού περιβάλλοντος στο οποίο εργάζονται χιλιάδες εργάτες στη Κρήτη. Tα εργατικά ατυχήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, καθώς οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στις οικοδομές και τα εργοτάξια θεωρούνται πολυτέλεια στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα.

"Sponsored links"

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ένας 53χρονος οικοδόμος από το Ηράκλειο ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργαζομένων που τραυματίστηκαν σοβαρά εν ώρα εργασίας.

Πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις δεν βλέπουν καν το φως της δημοσιότητας, καθώς οι εργαζόμενοι προτιμούν να μην δημοσιοποιούν τις περιπέτειες και τους τραυματισμούς στους χώρους εργασίας, προκειμένου να συνεχίσουν να παίρνουν μεροκάματα από τους εργολάβους, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση θα τους βάλουν στη μαύρη λίστα με συνέπεια να αδυνατούν να εργαστούν για να καλύψουν τις βασικές έστω ανάγκες των οικογενειών τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, ανώνυμες και -ελάχιστες- επώνυμες καταγγελίες φτάνουν καθημερινά στα Εργατικά Κέντρα του νησιού, για τις συνθήκες που επικρατούν στα εργοτάξια, καθώς στο όνομα της μείωσης του κόστους οι κανόνες ασφαλείας ακόμα και στα απολύτως απαραίτητα για να μπορέσει ένας εργάτης να κάνει τη δουλεία του, δεν τηρούνται, ενώ οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις