17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μεγάλη αύξηση και μεγάλες προσδοκίες για τον ρωσικό τουρισμό στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Σε πορεία άνθησης του ρωσικού τουρισμού στην Κρήτη βρισκόμαστε από την φετινή χρονιά, ενισχύοντας έτσι την παρουσία μιας αγοράς που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και κρίσιμη για τα τουριστικά εισοδήματα της Κρήτης.

Τα πολιτικά γεγονότα των προηγούμενων ετών, η ένταση και η αστάθεια στις σχέσεις Ε.Ε. -Ρωσίας, η επακόλουθη πτώση στο ρούβλι και οι ανακατατάξεις που επήλθαν, επηρέασαν την τουριστική κίνηση, ειδικά στην Ανατολική Κρήτη. Όμως τώρα, βρισκόμαστε ξανά σε μια πορεία άνθησης, αυξάνοντας τον αριθμό των Ρώσων επισκεπτών στη χώρα, με την Κρήτη να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα, όπως αποδείχθηκε και από τα στοιχεία της φετινής τουριστικής χρονιάς.

Την καλύτερη απόδειξη αποτυπώνουν τα λόγια του επικεφαλής στην Ελλάδα του μεγάλου τουριστικού ομίλου ΤΕΖ ΤΟUR Δημήτρη Χαριτίδη.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στα στελέχη της εταιρείας υπογράμμισε πως διαθέτει το γκρουπ την καλύτερη ομάδα, ενώ ευχαρίστησε και τους Διευθυντές ξενοδοχείων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την λήξη της τουριστικής σεζόν, σημειώνοντας πως παρά το ότι ήταν γενικά μια δύσκολη χρονιά, «η Κρήτη και γενικά όλη η Ελλάδα πάει παρά πολύ καλά. Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα από την δική μας αγορά, αλλά και από τις δυτικές αγορές», τόνισε. Αναφερόμενος ειδικά στην εταιρεία σημείωσε πως «ήταν μια αρκετά καλή χρονιά. Θέλω να αναφέρω πως τους στόχους που είχαμε για φέτος σχεδόν τους πιάσαμε κι αυτό σημαίνει πως για την επόμενη χρονιά ο πήχης μπαίνει πιο ψηλά. Ως όμιλος προσπαθούμε να συνδράμουμε όπως μπορούμε στην οικονομία του τόπου αλλά γενικά και της Ελλάδος και των προορισμών που βρισκόμαστε».

Αισιοδοξία για το 2018

Ο κ. Χαριτίδης έκανε λόγο για μια σημαντική ποσοστιαία άνοδο στους πελάτες της από τις Ανατολικές αγορές που έφτασε σε όλους τους προορισμούς περίπου το 15% σε σχέση με το 2016, ενώ και για το 2018 τα μηνύματα δείχνουν ακόμα πιο αισιόδοξα, ενώ ομολόγησε πως η Κρήτη πρωτοπόρησε σε επίπεδο χώρας. Μάλιστα ο στόχος που φαίνεται να τίθεται για την επόμενη χρονιά, ειδικά στην Κρήτη ξεπερνά το 20%, δεδομένο που υποδηλώνει πως η εταιρεία διεκδικεί μια από τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις τουριστών στην Κρήτη.

Συνεργασία

Ευχαριστώντας για την πρόσκληση, κατά το σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, υπογράμμισε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά που για μια ακόμα χρονιά που βρισκόμαστε όλοι μαζί σ’ ένα καταπληκτικό ξενοδοχείο, με εξαίρετους ιδιοκτήτες κι όλοι μαζί γιορτάζουμε το κλείσιμο μιας χρονιάς. Όλοι μαζί, κι εσείς κι εμείς προσπαθούμε για τον τουρισμό. Προσπαθούμε για να έχουμε τουρισμό στην Κρήτη που δίνει θέσεις εργασίας και βοηθά την ανάπτυξη του τόπου μας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Χαριτίδη, τον Γενικό Διευθυντή κ. Απλαδενάκη, αλλά και όλους τους ανθρώπους του τουρισμού για το έργο τους και για την συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Ευχόμαστε και τη νέα χρονιά να πιάσετε τους στόχους που έχετε βάλει».

Η γιορτή

Πρόκειται για την τέταρτη, καθιερωμένη πια, ετήσια γιορτή της εταιρείας που είναι αφιερωμένη στο προσωπικό. Στη διάρκεια της υπήρξαν πολλά δρώμενα και βραβεύσεις των καλύτερων εργαζομένων, από όλους τους προορισμούς που δραστηριοποιείται η ΤΕΖ Tour, για το 2017.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πεντάστερο ξενοδοχείο Sea Side Resort & SPA των αδελφών Ν. και Γ. Ορφανάκη. που βρίσκεται στον κόλπο του Μονοναύτη, της Αγίας Πελαγίας και κέρδισε τα εγκωμιαστικά σχόλια των παρευρισκομένων, όχι μόνο για την ευρηματική παρουσίαση των εργαζομένων που στηρίχθηκε στην ιδέα της χιουμοριστικής απόδοσης ενός ελληνικού γάμου, αλλά και για την άρτια οργάνωση και την αψεγάδιαστη φιλοξενία.

Η εταιρία δραστηριοποιείται με επιτυχία εδώ και 10 χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα Κρήτη, Δωδεκάνησα, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Κέρκυρα και Αττική. Είναι αξιοσημείωτο πως έχει την έδρα της στο Ηράκλειο και απασχόλησε φέτος περισσότερους από 150 εργαζομένους προσφέροντας παράλληλα με διάφορες δράσεις, σημαντικό έργο κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

anatolh.com

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...