22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μεγάλη περιπατητική διαδρομή και βοτανικό πάρκο σχεδιάζει ο Δήμος Χανίων, για το πάρκο των ανεμόμυλων στο Ακρωτήρι | Φωτός

Ημερομηνία:

Αυτοψία στην τεράστια έκταση που εκτείνεται το πάρκο των ανεμόμυλων στα Καθιανά Ακρωτηρίου, πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη, 10/12/20, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Στέλιος Μιχαηλάκης, υπεύθυνος για την Δ.Ε. Ακρωτηρίου. Ο κ. Μιχαηλάκης περιηγήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος παραμένει αναξιοποίητος εδώ και αρκετά χρόνια, συνοδευόμενος από τους δύο προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων, Αρωνίου, Μαρία Στρατουδάκη και Κουνουπιδιανών, Μανώλη Τσιτωνάκη.

Στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι η έκταση, συνολικού εμβαδού 270 στρεμμάτων, να αξιοποιηθεί με τη δημιουργία μια μεγάλης περιπατητικής διαδρομής, που θα αναδεικνύει το φυσικό κάλλος και τη φυσιογνωμία της περιοχής. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί κι ένα μικρό βοτανικό πάρκο που θα “φιλοξενεί” είδη της τοπικής χλωρίδας, ώστε να είναι επισκέψιμο και για εκπαιδευτικούς-περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, ώστε η έκταση να επανέλθει στη δικαιοδοσία του Δήμου Χανίων, έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός περιμετρικά του οικοπέδου από τα συνεργεία του Δήμου, ώστε να συνταχθεί η μελέτη για την εκμετάλλευση του χώρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησης στον Δήμο Χανίων, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Χανίων και τη Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγραφή των αγροτικών προβιομηχανικών εγκαταστάσεων της Βενετοκρατίας στον Δήμο Αποκορώνου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Αποκορώνου,...

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...