Σε καταγγελία δυο διαγωνισμών συνολικού ύψους 2 εκατομμύριων ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού μεταξύ των οποίων οι περίφημες ζαρντινιέρες και τα παγκάκια του Μεγάλου Περιπάτου, προχώρησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο της Αθήνας.

Η «Ανοιχτή Πόλη» προσέφυγε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ζητά από τον ΕΑΑΔΗΣΥ να ελέγξει «κατά πόσο οι συγκεκριμένες διαγωνιστικές διαδικασίες της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων είναι σύμφωνες με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο περί δημοσίων συμβάσεων».

Σημειώνει ακόμα ότι δεν θα επιτρέψει το εν λόγω έργο «να γίνει μέσο διασπάθισης δημοσίου χρήματος, αναξιοκρατίας και έλλειψης λογοδοσίας από μέρους της δημοτικής Αρχής».

Μπακογιάννης: Ο Ηλιόπουλος βάζει και βγάζει το κομματικό κοστούμι

Ότι «βάζει και βγάζει το κομματικό κοστούμι, με τέτοια ταχύτητα που δεν τον προλαβαίνουμε» κατηγορεί τον επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Νάσο Ηλιόπουλο, ο Δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης. Όπως σημειώνει στην απάντησή του «Με απόλυτη διαφάνεια και διαρκή διαβούλευση γίνεται ο Μεγάλος Περίπατος για την Αθήνα «που αλλάζει και μπαίνει σε μία περίοδο μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα».

Αναφέρομενος στο Νάσο Ηλιόπουλο, τονίζει: «δυστυχώς, βάζει και βγάζει το κομματικό του κοστούμι, με τέτοια ταχύτητα που δεν τον προλαβαίνουμε. Υπερψηφίζει τον Μεγάλο Περίπατο, αλλά καθημερινά τον υπονομεύει δυσφημίζοντάς τον. Γνωρίζει ότι ο Μεγάλος Περίπατος, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αν οι συμβάσεις του δεν είχαν ελεγχθεί ως προς την ουσία τους και επί της διαδικασίας, από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επιμένει όμως, να μεταφέρει την κεντρική πολιτική σκηνή στον δήμο των Αθηναίων».