13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Μεγαλεπίβολα σχέδια της νέας δημοτικής αρχής για δημόσιους χώρους και χώρους στάθμευσης – Απομάκρυνση αστικού και υπεραστικού ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης και μίνι λεωφορεία

Ημερομηνία:

Αποφασισμένη φαίνεται η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Χανίων με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Σημανδηράκη να προχωρήσε σε τομείς που συζητούνται εδώ και… δεκαετίες αλλά ποτέ δεν πραγματώνονται.

Πιο συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή του Δημάρχου Χανίων, Αντιδημάρχων και φορέων, συζητήθηκε το θέμα των χώρων στάθμευσης αλλά και του σεβασμού των δημόσιων χώρων από επιχειρηματίες της παλιάς πόλης.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν, εκφράστηκε με έμφαση η αποφασιστικότητα της νέας δημοτικής αρχής να γίνονται σεβαστοί οι δημόσιοι χώροι και να σταματήσει η παράνομη κατάληψή τους.

Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε μάλιστα ότι η Παλιά Πόλη δεν έχει μόνο επισκέπτες, έχει και μόνιμους κάτοικους που δίνουν και το χρώμα της περιοχής με την παρουσία τους.

Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι οι κανόνες και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί τα προηγούμενα χρόνια να τηρούνται από τους επιχειρηματίες.

Όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης, τονίσθηκε ότι άμεση προτεραιότητα αποτελεί η μετακίνηση της αφετηρίας των αστικών λεωφορείων από το κέντρο της πόλης ενώ συζητήθηκε και η πιθανότητα μετακίνησης και της αφετηρίας του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, κινήσεις που αναμένεται να έχουν τεράστιο θετικό αντίκτυπο στο κυκλοφοριακό της πόλης.

Στη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι θα γίνουν προσπάθειας και για δημιουργία χώρων στάθμευσης περιφερειακά, έξω από το κέντρο της πόλης ενώ θα προωθηθεί η δωρεάν μεταφορά με μίνι λεωφορεία, για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού.

Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικές προτάσεις, που όμως μένει να φανεί κατά πόσο θα εφαρμοστούν…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...