22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μειωμένες σε σχέση με πέρυσι οι κρατήσεις στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Ως μια “διορθωτική” χρονιά για τον τουρισμό στην Κρήτη χαρακτηρίζουν την φετινή εκπρόσωποι του κλάδου στο νησί, με βάση τις αφίξεις επισκεπτών και τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία που καταγράφονται μέχρι τώρα.

“Διορθωτική” από την άποψη ότι οι αριθμοί είναι αρκετά κάτω από τα σχετικά στοιχεία του 2018 (όπου γενικά στην χώρα καταγράφηκε ρεκόρ επισκέψεων) αλλά παραπάνω από την ίδια περίοδο του 2017!

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ηρακλείου, ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας υπογράμμισε ότι οι αφίξεις στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” για τον φετινό Μάιο εμφανίζουν μια μείωση της τάξης του 7% σε ότι αφορά τους επιβάτες εξωτερικού αλλά αύξηση 9% στις πτήσεις εσωτερικού.

Ο ίδιος ανέφερε ωστόσο πως με βάση τα στοιχεία του 5μήνου του 2019, οι συνολικές αφίξεις μέχρι τώρα ξεπερνούν τους 600 χιλιάδες επιβάτες, χωρίς να φτάνουν τους 640 χιλιάδες της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αλλά πολλοί περισσότεροι από τις 540 χιλιάδες του 2017.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης εκτίμησε ότι στο τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου θα υπάρχει μια μικρή διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, της τάξεως – όπως είπε – του “συν – πλην 4%”.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, οι λόγοι των διορθωτικών αυτών κινήσεων στις αφίξεις ξένων επισκεπτών έχουν να κάνουν με πολλούς παράγοντες.

Μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε, άνοιξαν και πάλι οι αγορές της Τυνησίας και της Τουρκίας, ενώ και οι κλιματικές συνθήκες που επικρατούν κυρίως στη Βόρεια Ευρώπη, με καταγραφή υψηλών θερμοκρασιών, λειτουργούν…ανασταλτικά στις κρατήσεις στην περιοχή μας.

Ο κ.Χαλκιαδάκης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι μειωμένες – σε σχέση με πέρυσι – κρατήσεις έχουν να κάνουν και με τις υψηλές αυξήσεις (της τάξεως του 10-12%) τις οποίες ζήτησαν ξενοδόχοι της Κρήτης!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε χθες, Τετάρτη, από τη ζωή σε ηλικία 73...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...