19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μειωμένη κατά 50% η παραγωγή του εμβολίου της Pfizer κατά του κοροναϊού για το 2020 – Ποιοι οι λόγοι

Ημερομηνία:

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η δημοσίευση μιας έκθεσης, σύμφωνα με την οποία, ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer αναμένει να αποστείλει μόνο τα μισά εμβόλια κατά της COVID-19 φέτος από αυτά που είχε αρχικά προγραμματίσει.

Συγκεκριμένα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού πρώτων υλών για την παραγωγή του εμβολίου, προκάλεσαν ζημιά στη φαρμακοβιομηχανία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των εμβολίων που αναμένεται να αποστείλει παγκοσμίως φέτος από 100 εκατομμύρια σε 50 εκατομμύρια. Η Pfizer αναπτύσσει το εμβόλιό της μαζί με τη γερμανική BioNTech SE.

Το εμβόλιο δύο δόσεων, βασισμένο σε μια τεχνολογία που ονομάζεται messenger RNA, εγκρίθηκε για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτήν την εβδομάδα και έχει επίσης υποβληθεί για έγκριση έκτακτης ανάγκης από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Μια κλινική δοκιμή 44.000 συμμετεχόντων έδειξε ότι η λήψη ήταν 95% αποτελεσματική στην πρόληψη του συμπτωματικού Covid-19.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η αύξηση της παραγωγής συστατικών που απαιτούνται για την παρασκευή του εμβολίου αποδείχθηκε δύσκολη τον περασμένο μήνα, ωστόσο η εταιρεία δεν είπε πού προέκυψαν οι ελλείψεις συστατικών.

Οι εκπρόσωποι της Pfizer δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό, ωστόσο μια εκπρόσωπός της δήλωσε αργότερα πως «η κλιμάκωση της αλυσίδας εφοδιασμού πρώτων υλών καθυστέρησε περισσότερο απ’ όσο αναμέναμε», καθώς και ότι «το αποτέλεσμα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου ήλθε επίσης κάπως αργότερα σε σχέση με τις προβλέψεις».

Η είδηση ψαλίδισε τα αρχικά κέρδη των βασικών δεικτών στη Wall Street, με την μετοχή της εταιρείας να καταγράφει απώλειες 3,1%.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 85,73 μονάδων (+0,29%), στις 29.969,52 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε ενισχυμένος κατά 27,82 μονάδες (+0,23%), στις 12.377,18 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται πιο αντιπροσωπευτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 2,29 μονάδων (-0,06%), στις 3.666,72 μονάδες.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...