Μελανσόν: Δεν θέλω να αποδυναμώσω το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Θέλω να το αντικαταστήσω

Κανένα σχόλιο

«Δεν θέλω να αποδυναμώσω το Σοσιαλιστικό Κόμμα, θέλω να το αντικαταστήσω» δήλωσε σήμερα από τη Μασσαλία ο ηγέτης του κόμματος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» Ζαν-Λικ Μελανσόν, που επισημοποίησε την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές σε μια εκλογική περιφέρεια την έδρα της οποίας κατέχει ο Σοσιαλιστής Πατρίκ Μενουτσί.

«Δεν έρχομαι για τη μία ή την άλλη προσωπικότητα, έρχομαι για λόγους εθνικής πολιτικής» συνέχισε ο Μελανσόν, που επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Μασσαλία, κατά τη διάρκειας μιας συνέντευξης τύπου.

«Μια συγκατοίκηση κυοφορείται στη Γαλλία, είτε με τους Ρεπουμπλικάνους είτε με εμάς» επισήμανε ο ίδιος.

"Sponsored links"

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μελανσόν στην 4η περιφέρεια του Μπους ντι Ρον, που καλύπτει τμήμα της πόλης της Μασσαλίας, είχε ως αποτέλεσμα να διατυπωθούν κατηγορίες περί μιας υποψηφιότητας «από το πουθενά», ιδίως εκ μέρους του Μενουτσί, που στοχεύει στην επανεκλογή του και του υποσχέθηκε την «απόλυτη σύγκρουση».

«Είναι φυσιολογικό να το πάρει άσχημα, καθώς έρχομαι σε αυτήν την περιφέρεια, δεν έχω καμία εχθρικότητα σε προσωπικό επίπεδο εναντίον του, τον γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό και κατά το παρελθόν είχαμε γελάσει μαζί, ιδίως όταν επισκεφθήκαμε μαζί την Κίνα» σημείωσε επιπλέον αναφερόμενος στον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν που διέσχισε πεζός το Παλιό Λιμάνι, έπειτα από μια συνάντηση με τον γερουσιαστή και δήμαρχο της Μασσαλίας Ζαν-Κλοντ Γκοντέν, πριν από την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

«Όμως δεν ήρθα εδώ λόγω εκείνου. Διάβασα, θέλει τον πόλεμο, δεν γνωρίζω πού ακριβώς ανακάλυψε ένα παρόμοιο λεξιλόγιο. Λυπάμαι Πατρίκ, δεν ήρθα εδώ για εσένα. Ούτε υπέρ σου ούτε κατά σου» συνέχισε ο αριστερός υποψήφιος.

«Η Μασσαλία με οδήγησε στην κορυφή. Εναπόκειται σε εμένα να αναλάβω, σε πολιτικό επίπεδο, αυτήν την κατάσταση. Όχι μονάχα στη Μασσαλία αλλά στην χώρα. Υπήρξαν όπως εδώ πολλές πόλεις όπου επικράτησα. Και είναι καθήκον μου όταν λέω “ας πάμε, πάμε να πολεμήσουμε, να έχουμε ως στόχο να σχηματίσουμε την πλειοψηφία στην εθνοσυνέλευση και να συγκατοικήσουμε”, να είμαι εγώ ο ίδιος υποψήφιος. Δεν χρειάζεται να είσαι σαΐνι στην πολιτική για να το κατανοήσεις αυτό» κατέληξε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν.

AΠΕ-ΜΠΕ

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today