Μεσσαρά: Ο ιερέας, η σύζυγός του και δύο ψάλτες θετικοί στον κορωνοϊό

Κανένα σχόλιο

4 από τα 5 κρούσματα στη Μεσσαρά συνδέονται με τον ιερέα του χωριού.

Κατόπιν διαγνωστικών τεστ που πραγματοποίησε η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στη Μεσαρά, 5 εκ των 48 κατοίκων βρέθηκαν θετικοί. 4 από τα κρούσματα αφορούν τον ιερέα του χωριού, τη σύζυγό του και δύο ψάλτες.

Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Φαιστού βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κρήτη.

"Sponsored links"

Ο Δήμαρχος Φαιστού μετά και τα κρούσματα που βρέθηκαν προχώρησε στην παρακάτω έκκληση:

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι αναγκαίο να οικοδομούνται σχέσεις ειλικρίνειας και αλήθειας.

Ως Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή, προσπαθούμε και φροντίζουμε για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού και τα δεδομένα έχουν αποδείξει το βαθμό αποτελεσματικότητας των δράσεων που έχουν ως τώρα υλοποιηθεί.

Η επόμενη ημέρα όμως είναι διαφορετική και χρειάζεται για μία ακόμα φορά να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα. Γι’ αυτό και ζητούμε από το Κράτος και όλους τους συναρμόδιους φορείς, να έχουν ενεργή παρουσία στο Δήμο μας και να χειριστούν τα ζητήματα των κρουσμάτων με τη δέουσα προσοχή για να μην υπάρξει εξάπλωση. Ήδη είναι γνωστό πως έχουν γίνει σχεδόν 200 τεστ για την καλύτερη δυνατή ινχηλάτηση, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός.

Εκτός από την Πολιτεία όμως, μεγάλη ευθύνη υπάρχει και στον καθένα ξεχωριστά. Γι’ αυτό, ως Δημοτική Αρχή, αρχίζουμε περισσότερο εκτεταμένες επαφές με Υπουργεία και φορείς για ακόμα καλύτερο συντονισμό και καθοδήγηση.

Σε επίπεδο δημοτών κι επισκεπτών, η ευθύνη σχετίζεται με την απόλυτη εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας, την ορθή χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής.

Σε επίπεδο όσων έχουν ειδοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ και όσων έχουν συμπτώματα, ακόμα και ήπια, η ευθύνη είναι τεράστια και κρίσιμη. Τους καλούμε να παραμείνουν σε καραντίνα, να μην κυκλοφορούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών.

Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν την πορεία εξάπλωσης του ιού. Ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να περιορίσουμε την εξάπλωση του. Η ευθύνη ωστόσο είναι συλλογική. Κι αν δεν τηρηθούν συγκεκριμένοι περιορισμοί, θα είναι αναγκαία η πρόσθετη υιοθέτηση νέων μέτρων προκειμένου να μην έχουμε εξάπλωση του ιού.

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις