Μετά από αυξήσεις τριών ετών, φέτος αναμένεται μείωση της τιμής του ελαιολάδου

Κανένα σχόλιο

Η Deoleo SA, ο μεγαλύτερος προμηθευτής ελαιολάδου στον κόσμο, αναμένει ότι η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής κατά την περίοδο 2017-2018 θα μειώσει τις τιμές για τους καταναλωτές. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τις πωλήσεις στην εταιρεία, σύμφωνα με τον Chief Executive Officer Pierluigi Tosato, ο οποίος ολοκληρώνει την οικονομική της αναδιάρθρωση.

Μεγαλύτερη συγκομιδή των καρπών σε μεγάλο μέρος της περιοχής της Μεσογείου θα αυξήσει την παραγωγή λαδιού κατά περίπου 12%, ακόμη και όταν ο κορυφαίος παραγωγός της Ισπανίας ταλαιπωρείται με το τρίτο έτος ξηρασίας, ανέφερε ο Tosato σε συνέντευξή του. “Αυτό θα ωθήσει προς τα κάτω τις τιμές του ελαιολάδου, δίνοντας νέα ανάσα στην αγορά”, είπε σε συνέντευξή του.

Στη Jaen, μια πόλη στη νότια Ισπανία που είναι εμπορικός κόμβος για το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται στις σαλάτες και το μαγείρεμα, οι τιμές για την ποιότητα έξτρα παρθένου ελαιολάδου έχουν κρατηθεί πάνω από 3 ευρώ (3.50 δολάρια) ανά χιλιόγραμμο για τα περισσότερα από τα τρία τελευταία χρόνια, αφού προηγουμένως είχε αυξηθεί λιγότερο από 2 ευρώ το 2014, σύμφωνα με τις τιμές που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Sponsored links"

Οι υψηλότερες τιμές έχουν ωθήσει τα νοικοκυριά και τα εστιατόρια να αναζητήσουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις όπως το ηλιέλαιο, το οποίο διαπραγματεύεται περίπου στα 80 σεντς ανά κιλό στο Ρότερνταμ. “Πολλοί καταναλωτές σε ώριμες αγορές όπως η Ισπανία και η Ιταλία έχουν αρχίσει να αγοράζουν φθηνότερα σπορέλαια. Μόλις αλλάξουν, είναι πραγματικά απίθανο να επιστρέψουν” στις τρέχουσες τιμές, δήλωσε ο Tosato.

Η ετήσια κατανάλωση ελαιολάδου στην Ισπανία μειώθηκε κατά περίπου 90.000 μετρικούς τόνους τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ το ηλιέλαιο αυξήθηκε κατά 140.000 τόνους, σύμφωνα με τον Vito Martielli, αναλυτή σιτηρών και ελαιούχων σπόρων στην Rabobank στις Κάτω Χώρες. Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν τώρα περίπου 160.000 τόνους λιγότερο ελαιόλαδο από ό,τι το 2011, ενώ το ηλιέλαιο αυξήθηκε κατά περίπου 200.000 τόνους, δήλωσε επίσης ο Martielli.

newmoney.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις