22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μετά από παρέμβαση των φοιτητών ακυρώθηκε η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015» στα Χανιά με ομιλήτρια την Άννα Διαμαντοπούλου | Φωτό

Ημερομηνία:

Δεν έγινε η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας “Παιδεία 2015” στα Χανιά η οποία είχε προγραμματισθεί για σήμερα στις 8 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Ο λόγος η παρέμβαση φοιτητών οι οποίοι αφού αρχικά συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αγοράς στις 6.30 το απόγευμα με πορεία κατέληξαν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Εκεί, και όταν εισήλθαν στην αίθουσα φώναξαν συνθήματα ενώ υπήρξε και έντονη αντιπαράθεση με τον πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκη. Υπήρξε επίσης φραστική αντιπαράθεση μεταξύ Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη και του Σεραφείμ Ρίζου, επικεφαλή της δημοτικής παράταξης “Ανταρσία στα Χανιά” και δημοτικό σύμβουλο.

Τελικώς, η εκδήλωση ακυρώθηκε. Να σημειώσουμε ότι με σκοπό να συμμετάσχει στην εκδήλωση και να δώσει ομιλία στα Χανιά βρέθηκε η πρώην Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία αποχώρησε εμφανώς δυσαρεστημένη.

Άννα Διαμαντοπούλου: “Πίσω στην εποχή των σπηλαίων”

Με δηλώσεις της μάλιστα στα τοπικά ΜΜΕ, είπε ότι η εκδήλωση ματαιώθηκε εξαιτίας «μιας ακραίας μειοψηφίας», η οποία «δεν εκπροσωπεί ούτε είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει στην πλειοψηφία και στους φοιτητές, οι οποίοι θέλουν ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό, δημοκρατικό, που να πηγαίνει μπροστά και όχι να γυρίζει πίσω στην εποχή των σπηλαίων, όπως είδαμε σήμερα».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «στη Δημοκρατία δεν αντιμετωπίζουμε τη βία με βία. Οι άνθρωποι ανταλλάσσουν απόψεις, συνθέτουν απόψεις και οι πλειοψηφίες -λαμβάνοντας υπόψη τις μειοψηφίες- προχωρούν μπροστά».

Νίκος Κοκκινάκης: “Γίνεται εκδήλωση για την Παιδεία και δεν υπήρχε κανείς νέος να την παρακολουθήσει”

Εκ μέρους των φοιτητών μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Νίκος Κοκκινάκης ο οποίος είπε ότι οι συγκεντρωμένοι δεν είχαν σκοπό τη ματαίωση της εκδήλωσης αλλά να συμμετάσχουν σε ένα διάλογο.

Είπε για τα αίτια της διαμαρτυρίας: «Η μόνη ανάπτυξη που βλέπουμε στο Πανεπιστήμιο είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν έρευνα οι εταιρείες κι εμείς να μην μπορούμε να σπουδάσουμε, να μας πετάνε έξω από τις εστίες κι από τα σπίτια μας, να μας ζητάνε δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά»

Για να καταλήξει: «Γίνεται εκδήλωση για την Παιδεία και δεν υπήρχε κανείς νέος να την παρακολουθήσει, εκτός από όσους ήρθαν να διαμαρτυρηθούν. Η ίδια η νεολαία δεν θέλει να τους ακούσει».

Το θέμα της εκδήλωσης θα ήταν: «Έξοδος από την κρίση σημαίνει άλλη Οικονομία και άλλη Εκπαίδευση».

Ο Σύλλογος Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης με ανακοίνωση που είχε δώσει στη δημοσιότητα χθες.

Μεταξύ άλλων σημείωναν ότι “η πολιτική που υποστηρίζουν τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν θέση ανάμεσα στους εργαζόμενους , στους φοιτητές , τους μαθητές και συνολικά σε όποιον πλήττεται”

Άξιο αναφοράς η μικρή συμμετοχή των πολιτών – κυρίως μεγάλης ηλικίας – στην εκδήλωση αφού η αίθουσα, όπως είναι φανερό και από τη φωτογραφία, ήταν σχεδόν άδεια.

"google ad"

Δείτε τη φωτό του Ορέστη Δαύλια:

paremvasi 014

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...