21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Μετά από 12 χρόνια, ο εξαφανισθείς στα Μάλια 20χρονος Στίβεν Κουκ, επέστρεψε στην “αγκαλιά” της ιδιαίτερης πατρίδας του

Ημερομηνία:

Η κηδεία του 20χρονου τελέστηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Sandbach χτες παρουσία της οικογένειας καθώς επίσης, συγγενών και φίλων του νεαρού.

Οι ήχοι του τραγουδιού “Bring Him Home” πλημμύρισαν την εκκλησία όπου συγγενείς και φίλοι του 20χρονου Στίβεν Κουκ συγκεντρώθηκαν χτες προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν γράφοντας το τελευταίο κεφάλαιο των εναγώνιων προσπαθειών για τον εντοπισμό του για 12 ολόκληρα χρόνια μετά την εξαφάνιση του στα Μάλια το 2005.

Η κηδεία του 20χρονου τελέστηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Sandbach χτες παρουσία της οικογένειας καθώς επίσης, συγγενών και φίλων του νεαρού.

Η εξαφάνιση του νεαρού είχε κινητοποιήσει τις υπηρεσίες ωστόσο παρά τις έρευνες που κατά καιρούς διεξάγονταν η εξαφάνιση του αποτελούσε μυστήριο.

Οι γονείς έφτασαν στο σημείο να δίνουν αμοιβή 7000 ευρώ σε όποιον έδινε πληροφορίες για τον γιο τους ενώ όλες οι προσπάθειες τους κοινοποιούνταν στην σελίδα στο facebook Find Steven Cook.

Φέτος ωστόσο έμελλε να έρθει η πολυπόθητη απάντηση για την τύχη του Στίβεν καθώς η οικογένεια του ενημερώθηκε ότι η αστυνομιά εντόπισε υπολείμματα σκελετού σε ένα πηγάδι κοντά στο νεκροταφείο των Μαλίων τα οποία όπως αποδείχτηκε άνηκαν στον άτυχο νεαρό. Μαζί με τα οστά του εντοπίστηκαν επίσης μια ζώνη και μια φωτογραφική μηχανή μιας χρήσεως.

Η κηδεία 

stevencookfuneral2

Η οικογένεια του Στίβεν τέλεσε την κηδεία του στον ιερό ναό St Mary’s στο Sandbach, η οποία ήταν ανοιχτή για όσους ήθελαν να αποχαιρετήσουν τον νεαρό ευχαριστώντας παράλληλα όσους τους στήριξαν στα χρόνια που πέρασαν από την εξαφάνιση του.

Ο ιερέας που τέλεσε την κηδεία περιέγραψε τον Στίβεν ως ένα υπέροχο αδερφό και γιο.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων τόνισε ” Νοιαζόταν για όλη του την οικογένεια και ιδιαιτέρως για τις ανιψιές του. Ενέπνεε το πνεύμα της ομαδικότητας σε όλους. Ήταν ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Ένα από τα μεγαλύτερα πάθη του ήταν το ποδόσφαιρο και υπήρξε παίκτης αλλά και φίλαθλος. Υπήρξε μάλιστα θερμός υποστηρικτής της Λίβερπουλ. Ο ίδιος έπαιξε ποδόσφαιρο σε σχολικές ομάδες ενώ παράλληλα σπούδαζε διοίκηση και μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Τρεις μήνες πριν εξαφανιστεί είδε την Λίβερπουλ να κερδίζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τον αδερφό του στην Κωνσταντινούπολη.

Η εξαφάνιση του δημιούργησε ένα τεράστιο κενό. Ήταν μια παρατεταμένη περίοδος πένθους με πολλή θλίψη για την οικογένεια του.

Αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτό το ταξίδι ολοκληρώθηκε και ήρθε η ώρα να βρούμε όλοι μας την ειρήνη. Μπορούμε να προχωρήσουμε ενθυμούμενοι πάντα το σπουδαίο δώρο που μας έδωσε ο Στίβεν: Τον εαυτό του και τις αναμνήσεις που έχουμε μαζί του.

Ο φίλος του Στίβεν  Leigh Berrisford διάβασε ένα ποίημα ενώ οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν τον ύμνο της Λιβερπουλ “You’ll Never Walk Alone”.

"google ad"

Η οικογένεια του ευχαρίστησε την αστυνομία του  Cheshire Police για την βοήθεια της στις έρευνες για τον Στίβεν που έχει μια αδερφή και δυο αδερφούς.

Ακολούθησε η ταφή του Στίβεν σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

cretalive.gr, stokesentinel.co.uk.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...