13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μετά τα χειροκροτήματα, ο Μητσοτάκης «επιστρέφει» στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

Ημερομηνία:

Κάποια πράγματα, δεν αλλάζουν ούτε με πανδημίες…

Τα σχέδια περί ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας επανέρχονται εμφατικά στον κυβερνητικό σχεδιασμό, όπως διαφάνηκε ξεκάθαρα από την πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την κρίση του κοροναϊου στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Κι αυτό γιατί ο πρωθυπουργός, πέρα από τα νέα καλά λόγια που επεφύλαξε για γιατρούς και νοσηλευτές, έσπευσε να κάνει αναφορά στη δημιουργία ενός «Νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας», στο οποίο κεντρικό ρόλο, όπως είπε θα κατέχει «η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μάλιστα θα μπορεί να «απευθύνεται για μηχανήματα» ή να «αγοράζει υπηρεσίες» από τον ιδιωτικό τομέα.

Σε ερώτηση σχετικά με τις επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να ανοίξουν, απάντησε ότι «εμείς τους δώσαμε τη δυνατότητα να είναι πιο ευέλικτοι στην αγορά εργασίας χωρίς να υπονομεύσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πρέπει και αυτοί να κάνουν το καθήκον τους και να πάρουν το ρίσκο».

Σε ό,τι έχει να κάνει δε με την επερχόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας εκτίμησε πως αυτή θα κινηθεί μεταξύ 5%-10%.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι πήρε την απόφαση μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, υποστηρίζοντας  «τώρα είναι η ασφαλέστερη στιγμή να ανοίξουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί».

Μιλώντας για τον τουρισμό είπε ότι θα αρχίσουμε να ανοίγουμε σταδιακά από τις 15 Ιουνίου, από την 1 Ιουλίου θα έχουμε και απευθείας πτήσεις στα νησιά μας. «Ξεκινάμε από το μηδέν και χτίζουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με όσα διαδραματίστηκαν στον Έβρο εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν συνέβη τίποτα που να δικαιολογεί τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν στα social media και εκμεταλλεύτηκε η αντιπολίτευση υιοθετώντας ακροδεξιές ρητορικές». Αναφερόμενος στο γιατί έγινε διάβημα από το ελληνικό ΥΠΕΞ ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό έγινε διότι κάποια στιγμή βρέθηκαν στρατεύματα εκεί, αλλά και για να μειωθεί η αυξανόμενη ένταση.

Τέλος, υποστήριξε πως δεν είναι στα σχέδιά του η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ή η πραγματοποίηση ανασχηματισμού.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ