13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα 644,4 εκατ. από τον ESM

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας στην Ελλάδα, του ποσού των 644,42 εκατ. ευρώ από τα κέρδη που διακρατούν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP).

O ESM, ενεργώντας ως αντιπρόσωπος των κρατών μελών της ευρωζώνης, ολοκλήρωσε την πρώτη μεταφορά ποσών ισοδύναμων των κερδών ANFA και SMP.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup, τέθηκε και τυπικά σε ισχύ η ενεργοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους συνολικού όφελους πάνω από 970 εκατ. ευρώ, μετά από σχετική απόφαση των ευρωπαϊκών ταμείων διάσωσης (EFSF και ESM).

Ο επικεφαλής του EFSF/ESM, Kλάους Ρέγκλινγκ τόνισε την Πέμπτη ότι “η συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πορείας θα βελτιώσει την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας, θα ενισχύσει την οικονομία της χώρας και θα διευκολύνει επίσης την Ελλάδα να εξοφλήσει τα δάνειά της”. O ίδιος επανέλαβε ότι το όφελος ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ από τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους δεν αποτελεί νέο δάνειο για την Ελλάδα, αλλά μεταφορά κεφαλαίων.

Η έγκριση του πρώτου πακέτου των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος εγκρίθηκε επίσημα από το Eurogroup στις 5 Απριλίου στη βάση της εκτίμησης των θεσμών ότι η Ελλάδα είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων που είχαν συμφωνηθεί μέχρι τα τέλη του 2018.

economy365.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ