Αν ζούσε ο Αντρέας Παπανδρέου θα γελούσε, αν ήμασταν ακόμη και 4 χρόνια πίσω, όπως στη συγκέντρωση πριν το δημοψήφισμα, πάλι θα γελούσαμε (και θα κλαίγαμε) με τα μεγέθη των συγκεντρώσεων των δύο πολιτικών αρχηγών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλλά φαίνεται ότι σε αυτή την προεκλογική μάχη, έχουν βαλθεί να μετράνε… το μέγεθος για να δούνε ποιος έχει την πιο μεγάλη συγκέντρωση.

Ήταν σαφές καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Λάρισα, πως είχε προετοιμαστεί για να εκτοξεύσει τα «βέλη» του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στοχεύοντας στη σύγκριση των συγκεντρώσεων ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Όπως άλλωστε έγραφε νωρίτερα το Reader.gr, ο πρωθυπουργός είχε πάρει τα… μέτρα του ώστε η συγκέντρωσή του να φαίνεται εντυπωσιακή. Δεν απέφυγε φυσικά να σχολιάσει και το γεγονός πως ο αντίπαλός του, επέλεξε μια μικρότερη πλατεία για την δική του συγκέντρωση.

«Γεμίσατε την πραγματική πλατεία της Λάρισας, όχι την ιμιτασιόν και δίνετε μήνυμα νίκης την Κυριακή» είπε απευθυνόμενος στον κόσμο ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο Κάμπος σήμερα ακυρώνει τις δημοσκοπήσεις της συμφοράς, δεν υπάρχει αμφιβολία μετά την παρουσία σας εδώ για το ποιος θα γελά και ποιος θα κλαίει το βράδυ της Κυριακής», είπε. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες σήμερα στέλνουν «στα αζήτητα την προπαγάνδα των επιτελείων, τα ψέματα και την εικονική πραγματικότητα. Έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας, της κάλπης, της λαϊκής ετυμηγορίας».

Αφού τελείωσε την ομιλία του και ο κόσμος δεν σταματούσε να τον χειροκροτά, επέστρεψε στο μικρόφωνο για να μιλήσει και πάλι για το μέγεθος της συγκέντρωσής του, ενώ αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Εκείνος πήγε και κρύφτηκε σε μια γούβα στην πλατεία Ταχυδρομείου».


reader.gr