15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Με απλά λόγια για όλους τους συνωμοσιολόγους, γιατί ο κορωνοϊός δεν είναι σα τη γρίπη, αλλά πολύ πολύ χειρότερος | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο κορωνοϊός Covid-19, μπορεί να μοιάζει πολύ με τη γρίπη, αλλά δεν είναι.

Έχουν παρόμοια συμπτώματα, πυρετό και βήχα, και την πιθανότητα να οδηγήσουν σε πνευμονία. Διαδίδονται και με παρόμοιο τρόπο. Και έτσι είναι κάπως φυσικό και κατανοητό κάποιοι να τους συγκρίνουν και να καταλήγουν πως ο κορωνοϊός είναι απλά μία πιο δυνατή γρίπη. Δεν είναι.

Ο κορωνοϊός είναι πολύ διαφορετικός από τη γρίπη. Είναι πολύ πιο επικίνδυνος σχεδόν με κάθε τρόπο.

Η ιλαρά ειναι μία από τις πιο μεταδοτικές ασθένειες που γνωρίζουμε. Κάθε άτομο μπορεί να κολλήσει 12 με 18 επιπλέον ανθρώπους. Αυτός ο αριθμός λέγεται “βασικός αναπαραγωγικός αριθμός”.

Ο ζίκα έχει μεταδοτικότητα 6,6 ανθρώπους ανά άτομο.

Η εποχιακή γρίπη έχει μόλις 1,3 ανθρώπους ανά άτομο.

Ο Covid-19 έχει μεταδοτικότητα 2 – 2,5 ανθρώπους ανά άτομο.

Αυτή η διαφορά που μοιάζει μικρή μεταξύ της εποχιακής γρίπης και του Covid-19 είναι στην πραγματικότητα τεράστια.

Από ένα άτομο που έχει γρίπη μετά από 10 γύρους μετάδοσης του ιού έχουν μολυνθεί 56 άτομα.

Από ένα άτομο όμως που έχει Covid-19 και λαμβάνοντας ως μεταδοτικότητα το 2, μετά από 10 γύρους μετάδοσης του ιού έχουν μολυνθεί 2047 άτομα.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι το στοιχείο των ημερών που χρειάζεται από τη στιγμή της μόλυνσης μέχρι να αισθανθείς άρρωστος.

Με την κοινή γρίπη, χρειάζεται μόλις 1 ημέρα.

Με τον Covid-19 χρειάζεται 5 ημέρες. Όμως μπορεί να πάρει μέχρι και 14 ημέρες μέχρι να εμφανιστούν συμπτώματα.

Αυτή είναι η περίοδος επώασης. Και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι όλη αυτή την περίοδο μπορεί να μεταδίδεις τον ιό. Μπορείς να δείχνεις ότι είσαι καλά αλλά να είσαι φορέας του ιού. Μπορείς να μεταδίσεις των ιό μέχρι και δύο βδομάδες μέχρι να καταλάβεις ότι είσαι άρρωστος.

"google ad"

Και ουδείς έχει ανοσία.

Με την κοινή γρίπη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πολλοί έχουν ανοσία και πολλοί άλλοι έχουν εμβολιαστεί. Αν αρκετοί άνθρωποι έχουν ανοσία και αρκετοί έχουν εμβολιαστεί, αυτό δημιουργεί μία φυσική ασπίδα για όλη την κοινωνία.

Αυτή η ασπίδα δεν υπάρχει με τον κορωνοϊό.

Έτσι ο ιός μπορεί να διαδοθεί παντού. Μπορεί να διαδοθεί όπως η φωτιά το καλοκαίρι σε ένα δάσος με πευκοβελόνες.

Μόνο 2% των ανθρώπων με τη γρίπη καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Το αντίστοιχο ποσοστό αυτών που έχουν κανει τεστ και έχουν βγει θετικοί με κορωνοϊό είναι 20% με 30%.

Η γρίπη με ποσοστό θνησιμότητας 0,1%, με ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να έχει αναπτύξει ανοσία και ένα άλλο ποσοστό να έχει εμβολιαστεί, σκοτώνει 60.000 ανθρώπους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Ο Covid-19 έχει ποσοστό θνησιμότητας από 1% έως 3%. Ακόμα και αν το ποσοστό είναι χαμηλότερο, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, ο ρυθμός και η ταχύτητα εξάπλωσής του και το γεγονός ότι δεν έχουμε άμυνα απέναντί του, μετατρέπει τον ιό σε τεράστιο κίνδυνο.

Ο Covid-19 δεν ειναι γρίπη, είναι πολύ διαφορετικός και πολύ πιο επικίνδυνος.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το Vox:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ