Με αφορμή την αποφυλάκιση Κορκονέα, τι έλεγε ο Χατζιδάκις όταν αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του 15χρονου Καλτεζά: “Eγώ είμαι με το μέρος του παιδιού κι όχι του αστυνομικού”

Κανένα σχόλιο

Μοιάζουν σα να γράφτηκαν τώρα, για την αποφυλάκιση Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όσα είχε πει ο μουσικοσυνθέτης Μάνος Χατζηδάκις το 1990 μετά την αποφύλακιση του αστυνομικού που δολοφόνησε τον 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά.

Είχε πει ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης:

Όταν έχω να κρίνω ανάμεσα σ’ ένα παιδί 15 χρόνων που πετάει μολότοφ κι έναν τριαντάρη εκπαιδευμένο αστυνομικό που κρατάει πιστόλι, εγώ είμαι με το μέρος του παιδιού κι όχι του αστυνομικού. Εκτιμώ βαθύτατα ένα παιδί που εξεγείρεται και βγαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί, έστω κι αν υπερβάλλει, έστω και αν κρατάει μολότοφ. Και δεν εκτιμώ καθόλου έναν αστυνομικό που το πυροβολεί.

"Sponsored links"

Ότι και αν έχει γίνει, όπως και αν έχουν τα πράγματα, θεωρώ τραγικό λάθος την αθώωση του αστυνομικού. Και πολύ κακό μήνυμα, που στέλνουμε στα νέα αυτά παιδιά, το υγιέστερο κομμάτι της κοινωνίας μας, που δεν έχει ακόμη διαφθαρεί, όπως εμείς.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις