15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Με αφορμή τον βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης, ποιος θυμάται τη Ζωή Δαλακλίδου από την Ξάνθη;

Ημερομηνία:

Το έγκλημα της Ρόδου με τον βιασμό και δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη γυρνάμε κάποια χρόνια πίσω, το 2012, όταν και πάλι την περίοδο κοντά στα Χριστούγεννα, η Ελλάδα συγκλονίστηκε από ένα φρικιαστικό έγκλημα πρωτοφανούς αγριότητας για τα δεδομένα όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και ολόκληρης της χώρας. Το πτώμα της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου είχε βρεθεί κάτω από το μπαλκόνι του πατρικού της στην Ξάνθη, όπου είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη όπου ζούσε για να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά της.

Ο 27χρονος τότε Χρήστος Παπάζογλου βίασε, κακοποίησε βάναυσα, χτύπησε αλύπητα και στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την κοπέλα, που ήταν κόρη γνωστού επιχειρηματία της Ξάνθης. Η φωτιά που έβαλε στο κορμί της επεκτάθηκε σε δύο δίκυκλα και -κατά τραγική σύμπτωση- προσπάθησαν να τη σβήσουν ο πατέρας και ο αδελφός της, χωρίς να αντιληφθούν ότι καιγόταν και η 34χρονη!

Η άτυχη κοπέλα επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι της όταν της επιτέθηκε στην εξώπορτα ο δράστης! Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 34χρονη βιάστηκε κατά φύση και παρά φύση, ενώ στη συνέχεια κακοποιήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο, αφού στα γεννητικά όργανά της βρέθηκαν δύο μεγάλες τομές!

Προηγουμένως, ο δράστης την ακινητοποίησε χτυπώντας το κεφάλι της στο δάπεδο. Στη συνέχεια, για να της κλείσει μια και καλή το στόμα, πήρε βενζίνη από τα μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα στην πιλοτή, την περιέλουσε και της έβαλε φωτιά ενώ ακόμη είχε τις αισθήσεις της! Η άτυχη Ζωή άρχισε να ουρλιάζει από τους φρικτούς πόνους και λίγο μετά άφησε την τελευταία της πνοή.

Για την Αστυνομία ήταν ζήτημα τιμής να εντοπίσει τον δολοφόνο. Ύστερα από έρευνες οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 27χρονο που, αν και αρχικά αρνήθηκε την αποτρόπαιη πράξη του, στη συνέχεια αναγκάστηκε να ομολογήσει. Εξάλλου, τα στοιχεία σε βάρος του ήταν συντριπτικά. Το κινητό της 34χρονης βρέθηκε στο σπίτι του, ενώ αποτύπωμά του εντοπίστηκε σε ένα αυτοκίνητο στην πιλοτή όπου διέπραξε το στυγερό έγκλημα.

Ακόμη μεγαλύτερο σοκ είχε προκαλέσει τότε η κυνική ομολογία του ότι έβαλε φωτιά στην 34χρονη γιατί φοβόταν ότι θα τον αναγνώριζε.

«Έτσι μου ήρθε και το έκανα. Την ήξερα και μου άρεσε. Την είδα τυχαία μπροστά μου και την ακολούθησα. Της επιτέθηκα όταν έβαζε τα κλειδιά στην πόρτα. Θα με αναγνώριζε και γι’ αυτό την έκαψα» είπε ψυχρά στην απολογία του. Έναν χρόνο μετά το έγκλημα, τον Νοέμβριο του 2013, του επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25 ετών και μετήχθη στις Φυλακές Γρεβενών για να εκτίσει την ποινή του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ