Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του δημοσιογράφου Πρετεντέρη με τίτλο “συμμορίες”, και πρόσφατα λόγια του υπουργου γεωργίας περι “αναγκαστηκότητας του ξύλου”

Κανένα σχόλιο

Του Γρηγόρη  Δατσιάδη – Λαμπράκη

Με αφορμή, το άρθρο…..ονομαστού δημοσιογράφου με τίτλο «συμμορίες» και λόγια ονομαστού υπουργού με τίτλο «ανθελληνικό» περί «αναγκαστηκότητας του ξύλου»…  οι οποίοι εκπέμπουν μονίμως συντονισμένοι στην ίδια ακροδεξιά και ρατσιστική συχνότητα:

Πόσο μέσα στην βλακεία, στην αγραμματοσύνη, στο μίσος και στα αηδιαστικά κατασκευάσματα του ρατσισμού και του φασισμού  σπρώχνουν;  τα «άρθρα»… τους και οι «κουβέντες»… τους… που ξεστομίζουν, η γράφουν «αφελώς»…

"Sponsored links"

Πόσες ώρες, μέρες, μήνες, χρόνια,… έχουν σπαταλήσει σε κανάλια τηλεθέασης μη ανεξάρτητα, καθόλου αντικειμενικά, αλλά μάλλον καθεστωτικά, εδώ και δεκαετίες, έχοντας μερίδιο ευθύνης, αρκετά υπολογίσιμο, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας…

Πάντα είχαν έναν «καλό δημόσιο λόγο» να πουν, να στάξουν δηλαδή  λίγο δηλητήριο,  για τους δήμους, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα συνδικάτα, τους συνεταιρισμούς, τα νοσοκομεία, κ.α., ανάλογα την επικαιρότητα, η την «αντζέντα» τους,  αρκεί να ακουστεί η μισή αλήθεια, υπονομεύοντας ότι αληθινό και ότι αξίζει,  βάζοντας με αυτό τον τρόπο ένα χεράκι στην σταδιακή υποβάθμιση και απαξίωσή των παραπάνω κοινωνικών και ευαίσθητων φορέων του τόπου μας….

Aξιο το έργο τους λέγανε και θα λένε και τώρα, αυτοί που τους χρησιμοποιούν ως δεκανίκια τους…

Έχοντας βήμα όχι μόνο σε ανελεύθερα και μη ανεξάρτητα μ.μ.ε., τουναντίον σε μ.μ.έ., που επικίνδυνα και ύπουλα σπέρνουν παραπληροφόρηση, αποκρύπτουν αλήθειες που ενδιαφέρουν τους πολίτες, αποπροσανατολίζουν και κατευθύνουν όσους στερούνται παιδείας, ιστορίας και γεωγραφίας! Όσους στερούνται ζωντάνιας και μνήμης!

Ποντάρουν και επενδύουν σε ποταπά ένστικτα… στην βία, στην τρομοκρατία, στον φανατισμό,  στην πόλωση, στην ισοπέδωση….

Συγκεκριμένα με τα τωρινά «λόγια» τους, είναι επικίνδυνοι για μια ακόμη φορά, γιατί αφενός «τροχίζουν» τα νύχια στους ομοϊδεάτες τους, αφετέρου στοχοποιούν το μαθητικό και το φοιτητικό κίνημα. Παράλληλα αποσπούν την προσοχή του κόσμου από τα προβλήματα της εργασίας – ανεργίας, στέγασης, υγείας, παιδείας, πολιτισμού για τα οποία δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω για την ..δεινή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε…

Επίσης στρώνουν την ..  «δεκανική ανζέντα»  τους,  «ξεχνώντας» επί του παρόντος, το προσφυγικό και τον ρατσισμό που σπείρανε,  τους φυσικούς πόρους που θέλουν να ξεπουλήσουν, τις ανεμογενήτριες – τέρατα που θέλουν να στήσουν στις κορυφές της Πίνδου,  τα μεγάλα προβλήματα στην γεωργία (ένα παράδοξο η παράλογο αυτών των ημερών: πρόσφυγες να περιφέρονται σε κέντρα συγκέντρωσης και γεωργοί να μην βρίσκουν εργάτες και να χάνουν την σοδειά τους…)… και την βιοποικιλότητα ….

Είναι πολύ σημαντικό για την δημοκρατία στο τόπο μας να δειχθεί ότι ένα σημαντικό κομμάτι τύπου, ενημέρωσης και τηλεόρασης, δεν είναι ελεύθερο, αλλά επικίνδυνα κατευθυνόμενο.. ειδικά τα τελευταία χρόνια…

Είναι επίσης πολύ σημαντικό για την δημοκρατία στον τόπο μας για μια ακόμη φορά να αρθρώσουν λόγο οι επώνυμοι της επιστήμης, της τέχνης, της μουσικής, του πολιτισμού…ακόμη και με εκδηλώσεις – συναυλίες ..

"Sponsored links"

Για την ειρήνη και την δημοκρατία, κάτω ο φασισμός και η ολιγαρχία, που φωνάζανε και οι παλιοί…

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις