17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Με δημόσια δέσμευση για ανακοίνωση σύντομα της παραχώρησης του Στρατόπεδου Μαρκοπούλου στα Χανιά, οι δηλώσεις των 4 βουλευτών των Χανίων

Ημερομηνία:

Με μία δημόσια δέσμευση για ανακοίνωση σύντομα της παραχώρησης του Στρατόπεδου Μαρκοπούλου στη Χανιώτικη κοινωνία, οι 4 βουλευτές και υπουργοί του νομού Χανίων εξήλθαν της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τον Δήμαρχο Χανίων στο Δημαρχείο Χανίων.  Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του κύκλου προετοιμασίας του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη με την παρουσία και του πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα.

Δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης έκαναν μόνο οι Υπουργοί, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης και Υγείας κ. Παύλος Πολάκης στις οποίες σταθήκανε σε θέματα της αρμοδιότητάς τους αλλά απάντησαν και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Επίσης, δόθηκε στη δημοσιότητα κοινή δήλωση των βουλευτών στην οποία εκφράζεται η δέσμευσή για  καθοριστική συμβολή “στην προώθηση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων του τόπου και των ανθρώπων του”

Πιο αναλυτικά τώρα, σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Γ. Σταθάκης είπε:

DSCF0285

“Συμφωνήσαμε σήμερα ότι είναι ένα από τα μεγάλα εμβληματικά έργα η παραχώρηση του Στρατοπέδου και συζητήσαμε διεξοδικά τον τρόπο και τις διαδικασίες που μπορεί αυτό να γίνει. Δεν είναι ακόμα η ώρα να δημοσιοποιήσουμε το οριστικό σχέδιο”

Σχετικά με το θέμα της Δημοτικής Αγοράς ο κ. Σταθάκης είπε:

DSCF0287

“Το ποσό των 5.000.000 ευρώ υπάρχει, ο Δήμαρχος έχει αναλαβει μία σειρά πρωτοβουλίες για τον τρόπο που το έργο μπορεί να υλοποιηθεί με δύο διαφορετικούς τρόπους τους οποίους εξετάζουμε και οι οποίοι απαιτούν φυσικά την πλήρη συναίνεση των καταστηματαρχών της Αγοράς”.

Πρόσθεσε επίσης:

DSCF0291

“Ενημερωθήκαμε για όλα τα θέματα, είναι πάρα πολλές οι πρωτοβουλίες του Δήμου και εμείς ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και στον τομέα της Υγείας, για μεγάλα θέματα και μεγάλες πρωτοβουλίες που αφορούν το νομό και το Δήμο Χανίων. Άρα υπήρχε πλήρης κάλυψη όλων αυτών.”

Να σημειώσουμε ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας μας σχετικά με τον σχεδιασμό του Πολυτεχνείου Κρήτης για 25ετή εκμίσθωση και μετατροπή των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι σε ξενοδοχεία ο κ. Σταθάκης είπε:

DSCF0303

"google ad"

“Ως Υπουργός Χωροταξίας βρίσκω δύσκολο έως αδύνατο να αλλάξει η χρήση γης”

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης δήλωσε:

DSCF0311

“Κατ’ αρχήν να συμπληρώσω κάτι που κουβεντιάσαμε με τον Δήμαρχο αναλυτικά και που συμφωνήσαμε και όλοι οι βουλευτές, για το θέμα του νέου Κανονισμού Παραχώρησης Δημόσιας Έκτασης του Δήμου την οποία στηρίζουμε όλοι αυτή την προσπάθεια που κάνει και που πραγματικά φέρνει μία άλλη κατάσταση και στο Λιμάνι και στην πόλη διαχέοντας τη δραστηριότητα και αλλάζοντας και την αισθητική όλης της πόλης.”

Όσον αφορά τα θέματα Υγείας ο Υπουργός είπε:

 

“Δώσαμε τα στοιχεία που υπάρχουν στο νοσοκομείο Χναίων και γενικά στο νομό. Έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις 15 μόνιμων γιατρών και είναι στο δρόμο άλλες 15, και 10 που προκηρύσσονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στο ΠΕΠ. Έχουν προσληφθεί 33 άτομα προσωπικό μόνιμο από προκηρύξεις προηγούμενες, αναμένονται άλλοι 26. Υπάρχουν από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 42 άτομα που έχουν προσληθφεί, αναμένονται άλλοι 15. Υπάρχει το επικουρικό προσωπικό 14 άτομα για τα οποία δόθηκε παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018 και υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός επικουρικών γιατρών”.

Επίσης ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται το ξεκίνημα λειτουργίας του στεφανιογράφου από αρχές Σεπτέμβρη στα Χανιά που θα δώσει τη δυνατότητα να γίνονται στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές στο Νοσοκομείο Χανίων.

Πρόσθεσε επίσης ότι:

“Ετοιμάζουμε τη μελέτη για το Πολυδύναμο Ιατρείο στον Πλατανιά, την επισκευή – ανακατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου της Παλιόχωρας και τις επισκευές όλων των περιφερειακών ιατρείων στα πλαίσια μίας μεγάλης μελέτης που κάνει η Υγειονομική Περιφέρεια για όλα τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης στα οποία έχει να μπει πετραδάκι εδώ και πάρα πολλά χρόνια.”

Σχετικά με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας είπε:

DSCF0327

“Έχουμε προκηρύξει 50 θέσεις για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας του Αστικού Ιστού του Δήμου Χανίων. Μιλάμε για πέντε τοπικές μονάδες. Δύο από αυτές θα μπουν στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου. Και επίσης με βάση σχεδιασμού που θα κάνουμε και για τη Σούδα θα αναπτυχθούν και οι εργαστηριακές υποδομές που έχουν τα Κέντρα Υγείας, για εξετάσεις ακτινολογικές, βιοχημικές κλπ

Μία τρίτη τοπική Μονάδα Υγείας θα μπει στο Κτίριο της Σούδας και οι άλλες δύο θα μπουν, η μία στο κέντρο και η άλλη στο Βαμβακόπουλο.

Και για τις τρεις μονάδες έχουμε εξασφαλισμένους χώρους και πιστεύω ότι πολύ σύντομα και με τη συνεργασία του Δήμου κια άλλων δομών εδώ, θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και τα υπόλοιπα.”

Σχετικά με τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να λειτουργήσουν, είπε ο κ. Πολάκης:

DSCF0319

“Όλα προχωρούν. Έχει ολοκληρώσει ο Δήμος τις διαδικασίες, τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό τον αγοράζουμε εμείς, τον ιατρικό εξοπλισμό τον έχει προχωρήσει ο Δήμος Χανίων”.

Σχετικά με το Πολυτεχνείο Κρήτης και τα σχέδια στο Λόφο Καστέλι ο κ. Πολάκης είπε:

“Νομίζω ότι μας καλύπτει πλήρως η δήλωση του Γιώργου Σταθάκη”.

Σχετικά με τον ΒΟΑΚ και τις αντιδράσεις που εκφράζονται από το νομό Λασιθίου αλλά και από την πλευρά των Χανίων επειδή σε πρώτη φάση, Κολυμπάρι και Καστέλι μένουν εκτός ο κ. Πολάκης είπε:

“Τα βλέπουμε όλα. Υπάρχουν δύο εναλλακτικά σχέδια. Αυτή τη στιγμή αυτό το οποίο πρέπει να κρατήσετε και εσείς είναι ότι για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια είναι ορατή η προοπτική – όχι γενικά εξαγγελίες – να φτιαχθεί αυτή η καρμανιόλα που έχουμε στην Κρήτη. Δυστυχώς, είμαστε ακόμα σε επιτροπείες και μνημόνια. Και δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε. Όμως, το βασικό κομμάτι του δρόμου θα μπει σε ρότα υλοποίησης και αφού μπει σε ρότα υλοποίησης, θα φτάσει από τη μία μπάντα του νησιού στην άλλη. Αυτό μπορούμε να κάνουμε σήμερα.”

Σε παρέμβασή της η κ. Βάλια Βαγιωνάκη διευκρίνησε ότι η Μελέτη που υπάρχει “αφορά όλα, από τη μία μεριά της Κρήτης έως την άλλη”.

Κοινή δήλωση 4 βουλευτών νομού Χανίων

Να σημειώσουμε ότι οι βουλευτές έδωσαν στη δημοσιότητα “κοινή δήλωση” στην οποία αναφέρουν τα εξής:

DSCF0278

“Η σημερινή κοινή μας επίσκεψη εργασίας στο Δήμο Χανίων εντάσσεται στον κύκλο προετοιμασίας του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Κρήτης, που συνδιοργανώνεται από την Κυβέρνηση και τους φορείς του νησιού, ανάμεσα στους οποίους πρωτεύουσα θέση κατέχει η τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εκθέσαμε στον κ. Δήμαρχο Χανίων το τμήμα των κυβερνητικών σχεδιασμών που αφορά την περιοχή ευθύνης του καθώς και τις άμεσες προτεραιότητες που, ως βουλευτές του νομού, έχουμε θέσει, προκειμένου να μπορέσει να συμβάλλει και ο Νομός Χανίων, καθοριστικά μάλιστα, στην αναγεννητική αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας μας.

Παράλληλα ενημερωθήκαμε από τον κ. Δήμαρχο για τις άμεσες ανάγκες και τα σχέδια του Δήμου που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και εξετάσαμε από κοινού τρόπους επιτάχυνσης και υποβοήθησης  για την ολοκλήρωσή τους.

Επισημαίνουμε ότι το επίπεδο συνεργασίας μας με το Δήμο Χανίων όπως και το σύνολο των οργανισμών τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού είναι πολύ καλό. Από την πλευρά μας δέσμευσή μας ήταν και είναι να συνεχίσουμε να συμβάλλομε καθοριστικά στην προώθηση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων του τόπου και των ανθρώπων του, για την αντιμετώπισή των οποίων εργαζόμαστε συνεχώς και παράλληλα προς τα κεντρικά μας καθήκοντα, υπουργικά και κοινοβουλευτικά.

Στα πλαίσια αυτά θα ανακοινώσουμε σύντομα, ανάμεσα σε άλλες δημόσιες δεσμεύσεις μας, την παραχώρηση του στρατόπεδου Μαρκοπούλου στην Χανιώτικη κοινωνία. Για τον λόγο αυτόν, κατά τη σημερινή σύσκεψη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο Δήμος ώστε να διευκολυνθεί η προώθηση του θέματος. Μια σημαντική εξέλιξη που θα αλλάξει ασφαλώς επί το πολύ καλύτερο τη φυσιογνωμία και την καθημερινότητα της πόλης μας.”

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ