27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Με επίθεση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, “πότες θα κάμει ξαστεριά” και μεγάλη συμμετοχή η πορεία για το Πολυτεχνείο στα Χανιά | Φωτός

Ημερομηνία:

Με ένταση, μαζικότητα και παλμό η συγκέντρωση και η πορεία για το Πολυτεχνείο στα Χανιά.

Αρχικά, δημιούργήθηκε σοβαρό επεισόδιο όταν φοιτητές του Πολυτεχνείου διαπίστωσαν ότι στη συγκέντρωση βρισκόταν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι φοιτητές τους ζήτησαν να φύγουν με κάποιους να φωνάζουν “ντροπή ξεφτίλες”, άλλους να μιλάνε για “προδοσία”, ενώ πέραν των σπρωξιμάτων ακούστηκε και το σύνθημα “τα βρίσκουν, δεν τα βρίσκουν στο κτίριο της Βουλής, η μόνη αντιπολίτευση είμαστε εμείς”.

Στη συγκέντρωση πάντως συμμετείχαν πολλές εκατοντάδες φοιτητών και πολιτών, εκπρόσωποι φορέων και κινημάτων, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός οτι ήταν ενωτική αφού συμμετείχαν όλα τα κόμματα της Αριστεράς, αναρχικοί αλλά και φίλοι και στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Η πορεία ακολούθησε την καθιερωμένη διαδρομή από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς προς την πλατεία 1866, το Δημαρχείο Χανίων και μετά συνέχισε στρίβοντας από τη Δημοτική Αγορά και κατεβαίνοντας την οδό Δημοκρατίας.

Σε ένα σημείο επί της οδού Δημοκρατίας δημιουργήθηκε ένταση όταν σε κάθετη επί της οδού διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν και τα εξής:

  • “Σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία, η Χούντα δεν τελείωσε το ’73”
  • “Αυτοί που τώρα φυλάνε την πορεία, σκοτώσανε τα αδέλφια μας το ’73”
  • “Φοιτητές εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά”

"google ad"

  • “Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”
  • “Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι”
  • “Έξω το ΝΑΤΟ να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις”

  • “10, 100 χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σ’ ένα κόσμο οργανωμένης σηψης”
  • “Ούτε φόβος ούτε υποταγή οργάνωση απ’ τα κάτω αγώνες ταξικοί”
  • “Κουμής Κανελλοπουλου Μιχάλης Καλτεζάς Αλέξης Γρηγορόπουλος αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ”
  • “Αγώνας ταξικός αντιφασιστικός αυτή είναι η απάντηση από δω και μπρος…”

Λίγο πριν τα φανάρια για το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, η πορεία σταμάτησε όπως και τα συνθήματα και οι φοιτητές άρχισαν να τραγουδούν το πότες θα κάμει τα ξαστεριά.

Η πορεία έκανε άλλη μία στάση στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας όπου στελέχη του ΚΚΕ κατάθεσαν στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων για να ολοκληρωθεί μετά δίχως καποιο επεισόδιο στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Να σημειώσουμε ότι καθ’ όλη διάρκεια του τριημέρου το κτίριο Παπαδόπετρου τελούσε υπό κατάληψη. Τις ημέρες της κατάληψης πραγματοποιήθηκαν εκδηληλώσεις αλλά έγιναν και εργασίες συντήρησης και καθαρισμού του αφού η κατάσταση εντός του ήταν δραματική.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόροι, φόροι, φόροι παντού! Και κουράγιο παλληκάρια… Σύνταξη στα 72

Μας τους ανακοινώνουν τόσο απλά στα δελτία ειδήσεων. Τόσο...

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...