20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Με επισημότητα οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της 72ης επετείου από το Ολοκαύτωμα στην περιοχή Σελί Αμιρών του δήμου Βιάννου

Ημερομηνία:

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο χώρο του μνημείου στην περιοχή Σελί Αμιρών του Δήμου Βιάννου οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 72η επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας το Σεπτέμβριο του 1943 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στις εκδηλώσεις, που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου-Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας ενώ στέφανα στο μνημείο κατέθεσαν: βουλευτές, ευρωβουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Βιάννου, εκπρόσωποι στρατιωτικών, λιμενικών αρχών, κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκπρόσωποι της δημόσιας εκπαίδευσης, απόστρατοι και έφεδροι αξιωματικοί, αντιστασιακές οργανώσεις, σύλλογοι και φορείς.

Ομιλία για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος πραγματοποίησε η μαθήτρια του Λυκείου Βιάννου Ελένη Πέτα, στη συνέχεια έγινε Προσκλητήριο Νεκρών ενώ τον ύμνο της Βιάννου απέδωσε η μικτή χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Στο τέλος οι συμμετέχοντες στην επιμνημόσυνη δέηση προσκλήθηκαν και ξεναγήθηκαν από το δήμαρχο Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη στους χώρους του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στη περιοχή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...