Με “ευγένεια” φέρθηκε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ σε Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Χανίων για τη στάση τους στο θέμα των βάσεων

Κανένα σχόλιο

Το βράδυ στις 8 με την ομιλία του στην εκδήλωση τιμής στο Μάνο Κατράκη στο καφέ “Κήπος” ολοκληρώνεται η περιοδεία του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ στην Κρήτη που αν μη τι άλλο είχε επιτυχία.

Σήμερα το πρωί, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον Δήμαρχο Χανίων και όλοι οι δημοσιογράφοι θεωρούσαν βέβαιο ότι θα κάνει δηλώσεις σχετικά με τη στάση των αυτοδιοικητικών φορέων στο θέμα των βάσεων που δεν είναι απλά συγκαταβατική αλλά εξαιρετικά φιλικά προσκείμενη. Όμως, μία τέτοια δήλωση, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν  ποτέ δεν ήρθε, κάτι που προκάλεσε εντύπωση.

Δεν περιμένει κανείς από τις τοπικές αρχές να τηρούν μία στάση αξιοπρέπειας όπως κάποτε ο Γ. Κατσανεβάκης αλλά τουλάχιστον να τηρούν τα προσχήματα. Αντ’ αυτού κάνουν δηλώσεις για τουρισμό των αεροπλανοφόρων ενώ πιο πρόσφατα η δήλωση του Τάσου Βάμβουκα σχετικά με τον ξυλοδαρμό του Π. Σαπουνάκη προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων.

"Sponsored links"

Είχε πει ο Δήμαρχος Χανίων:

«δεν είναι για πολιτικοποίηση ή πολιτική εκμετάλλευση το θέμα. Άλλωστε θα μπορούσε κάτι τέτοιο να συμβεί και με επιβάτες κρουαζιέρας».

Έτσι, οι δημοσιογράφοι θεωρούσαν βέβαιο ότι ο Γ.Γ. του ΚΚΕ θα σχολιάσει αυτή τη στάση των αρχών των Χανίων. Όμως, ο κ. Κουτσούμπας φέρθηκε με ευγένεια. Είπε ότι αυτά έχουν ήδη απαντηθεί από το ΚΚΕ ενώ υπενθύμισε ότι αφιέρωσε σχεδόν το σύνολο της ομιλίας του στο κέντρο “Αλκυών” στο Μάλεμε το Σάββατο στις βάσεις της Σούδας και παρά τις πιέσεις των δημοσιογράφων για ένα σχόλιο, απεχώρησε.

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις