20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Με κάμερες τα νέα φανάρια – Όταν παραβιάζεται το κόκκινο θα καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας

Ημερομηνία:

Κάμερες στους φωτεινούς σηματοδότες αναμένεται να τοποθετήσει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η οδική ασφάλεια στην πρωτεύουσα. Αυτό αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίασης του αναβαθμισμένου Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Οι νέοι σηματοδότες που θα καταγράφουν τους παραβάτες, την παρουσίαση έκανε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι σε πρώτη φάση θα τοποθετηθεί πιλοτικά ένας, σε σημείο που δεν αποκάλυψε, ο οποίος θα φέρει ένα σύστημα με κάμερα, που θα ενεργοποιείται αυτόματα μόλις παραβιάζεται το κόκκινο και θα καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του παραβάτη. Τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν, προκειμένου να επεκταθεί το μέτρο σε όλη την Αττική.

Η αναβάθμιση του ΘΕΠΕΚ, εκτός από τον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ, περιλαμβάνει, επίσης, την αποκατάσταση όλων των καμερών ελέγχου κυκλοφορίας στους δρόμους και τη συντήρηση των υπολοίπων από τα συνεργεία της Περιφέρειας που ανέλαβε το έργο. Συνολικά, σε όλο το λεκανοπέδιο υπάρχουν 235 κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...