Με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Γιώργο Μαργαρίτη και παρουσία πλήθους κόσμου η εκδήλωση ονοματοδοσίας του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Παλαιών Ρουμάτων | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ονοματοδωσίας του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Παλαιών Ρουμάτων, με την επονυμία του ηρωικού και ιστορικού στελέχους της ΕΠΟΝ Χανίων, Λούλη Παναγιωτάκη.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το σωματίο Λαϊκής Βιβλιοθήκης Παλαιών Ρουμάτων και τους υπόλοιπους μαζικούς φορείς του χωριού.

Στην εκδήλωση έγιναν ομιλίες από τον πρόεδρο του σωματείου Λαϊκής Βιβλιοθήκης, Μαθιό Κουμάκη, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματίου Λαϊκής Βιβλιοθήκης, Μανώλη Μπομπολάκη και τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, με λόγια τιμής για τον Λούλη Παναγιωτάκη, ο οποίος είχε καταγωγή από τα Παλαιά Ρούματα, όπως και για την ΕΑΜική εθνική αντίσταση του λαού που με την δράση της κατά των φασιστικών δυνάμεων κατοχής συνέβαλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της πατρίδος.

"Sponsored links"

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον καθηγητή σύγχρονης ιστορίας Γιώργο Μαργαρίτη, που στάθηκε αναλυτικά στα αίτια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, στην κατοχή της Ελλάδος, στους αγώνες κατά του άξονα από ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΚΚΕ, την τελική απελευθέρωση και την νίκη των λαών κατά του φασισμού.

Χαιρετισμό απεύθυναν, το μέλος της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Πλατανία, Δημήτρης Ανθούσης, ο πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), Μπάμπης Πετράκης, ο γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ και περιφεριακός σύμβουλος Κρήτης, Αλέκος Μαρινάκης, ο πρόεδρος των φυλακισθέντων-εξορισθέντων της δικτατορίας και στέλεχος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

Στην συνέχεια προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο αφιερωμένο στην ζωή και την δράση του Λούλη Παναγιωτάκη, με μαρτυρίες. Έπειτα έγινε τοποθέτηση πλάκας με το όνομα του Λούλη Παναγιωτάκη στο μουσείο. Τέλος υπήρξε συνέχεια της εκδήλωσης στην πλατεία του χωριού με πλούσιο καλλιτεχνικό-παραδοσιακό πρόγραμμα με το αντάμωμα κρητικής και ποντιακής μουσικής, από τα συγκροτήματα του Δημήτρη Βακάκη (Κρητικά) και του Ματθαίου Τσαχουρίδη (Ποντιακά). Συμμετείχε και ο χορευτικός σύλλογος Παλαιών Ρουμάτων και ο σύλλογος Ποντίων Π.Ε. Χανίων, η Ρωμανία.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις