Με κινητοποίηση απαντούν εκπαιδευτικοί και γονείς, στις ανεπαρκείς συνθήκες προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων

Κανένα σχόλιο

Με κινητοποίηση την Τρίτη 25 Αυγούστου εκπαιδευτικοί και γονείς, απαιτούν το άνοιγμα των σχολείων υπό ασφαλείς συνθήκες που θα προϋποθέτουν την μείωση των μαθητών ανά τάξη, ενώ παράλληλα διεκδικούν την άμεση αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που αποκλείστηκαν από τους πίνακες των προσλήψεων.

Η ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλεί μαζί με εκπαιδευτικούς σε διαμαρτυρία στις 11 το πρωί στα Προπύλαια την ώρα που έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων στην Βουλ, διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την άμεση κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Πρόκειται μάλιστα να ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή.

Διεκδικούν :

"Sponsored links"

  • Εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι προσλήψεις σε μία φάση για όλες τις δομές και τις ειδικότητες.
  • Κανένας συνάδελφος απολυμένος και εκτός σχολείου είτε για παράβολο, είτε για τεχνικά προβλήματα, είτε λόγο ανακατατάξεων στους πίνακες και λιγότερων προσλήψεων.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις – μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
  • Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων (καθαριότητα, δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας, αύξηση πιστώσεων για εκπαιδευτικούς, ανάπτυξη των σχολικών υποδομών κ.α).

Η  Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής επισημαίνει: «Λίγες μέρες απομένουν που οι μαθητές θα ξαναμπούν στο φυσικό τους χώρο, σε μια χρονιά που τα παιδιά μας έχουν ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να μπουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η προηγούμενη χρονιά ήταν δύσκολη για όλους για τους μαθητές και φέτος χρειάζεται με τους καλύτερους όρους τόσο να καλυφθεί η ανάγκη για κοινωνικοποίηση, αλλά πολύ περισσότερο για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής ύλης που χάθηκε την προηγούμενη χρονιά».

Κάλεσμα συμμετοχής έχει απευθύνει  Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών απαιτώντας από την κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδεία «να αναλάβουν επιτέλους την κρατική ευθύνη για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία και μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη και ταυτόχρονα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών».

thepressproject.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις